Prof.Arslan: Soykırım tasarısı dostlarımızın gerçek yüzünü gösterdi. SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nagehan Talat Arslan, Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabul edilmesini değerlendirerek, “Tasarı dostlarımızın gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi’’ dedi.
Türk siyasi hayatında özellikle son yüzyılda Almanya’nın diğer ülkelere göre farklı bir yeri olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Nagehan Talat Arslan, I. Cihan harbinde ittifak halinde olmamızın da psikolojik etkisiyle Türk Milleti’nin Almanlara ve Almanya’ya bakışının Fransa, İngiltere, İtalya gibi diğer Avrupa ülkelerinden farklı olduğuna dikkat çekti.
1950’lerden sonra Almanya’nın ikinci dünya savaşı yaralarını sarmasında ve imarında Türkiye’nin ve Türkiye’den Almanya’ya çalışmaya gidenlerin etkisinin çok büyük olduğunu belirten Prof.Dr. Arslan, “Almanya hem geçmişi hem de günümüzdeki rolü ile Avrupa’nın özellikle de Avrupa birliğinin lokomotif ülkesi konumundadır. Fransa ile birlikte AB içinde aslı unsurdur. Ortak çıkarlar olduğunda dost olduğumuzu her zaman hatırlayan batı bin yıldan daha fazla tarihi ve siyasi mirasıyla ceddimiz Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’yle dostluk kavramının tersine davranışlara girmekten çekinmemektedir. Türkiye aleyhine uluslararası bir konu olduğunda maalesef aynı cephede, aynı safta, aynı ittifak içinde bulunduğumuz taraflar hiç çekinmeden dostluklarına uymayan davranış içine girebilmektedirler. Stratejik ortak, stratejik müttefik kavramlarının uluslararası arenada anlamsızlaştığına bir kez daha şahit olduk’’ dedi.
YENİ POZİSYON ALINMALI
Uluslararası arenada aslı unsurun menfaat olduğunu, dostluk ve hamasi yaklaşımların geçer akçe olmadığını hatırlatan Arslan, çıkarların belirlediği bir alanda haklı haksız, doğru yanlış gibi değer yüklü yaklaşımların bir anlam taşımadığını ifade etti. Bu nedenle her konuda ve her olayda a, b, c gibi planlar yapılıp durumsallık yaklaşımı içinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle Ermeni tasarısı konusunda Almanya’nın bu tavrı Türk-Alman ilişkilerine yeni bir pozisyon almamızı zorunlu kılacaktır. 1915 olayları konusunda özellikle dünya kamuoyunda Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze çok etkin bir çaba gösterdiğimiz söylenemez. Şu an dünyada Uruguay’dan Belçika’ya, Kanada’dan Amerika’ya, Vatikan’dan Lübnan’a, Rusya Federasyonu’ndan Arjantin’e, Yunanistan’dan İsveç’e, İtalya’dan İsviçre’ye, Hollanda’dan Venezuella’ya, Litvanya’dan Şili’ye, Polonya’dan Bolivya’ya, Avusturya’dan Brezilya’ya, Suriye’den Almanya’ya 25 ülke soykırım tasarısına imza atmış bulunmaktadır. İşin ilginç yanı bütün dünya kamuoyu önünde ve pervasız bir şekilde bu kararlar alınmaktadır’’ İfadelerini kullandı.
ERMENİSTAN ÜZERİNDEN KÜRESEL BASKI
Bir zamanlar millet-i sadıka olarak tanımlanan Ermeni halkı ile ne Osmanlı’nın ne de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sorunu olmadığına dikkat çeken Arslan, sayısı yüzbinleri bulan Ermeni kökenli Türk vatandaşlarının bulunduğunu, 1915 olaylarının bir yönüyle Ermenilerin meselesi olmaktan öteye geçirilip, Türkiye üzerinde etkili olmak isteyen ülkelerin bir oyuncağı haline dönüştürüldüğünü iddia etti. Dünya ölçeğinde hemen hemen hiçbir etkinliği bulunmayan Ermenistan’ın 25 ülkede bu tasarıları kabul ettirmesinin imkansız olduğuna vurgu yapan Prof.Dr. Arslan, “Türkiye Ermenilerin uluslararası arenada kullanılmasını engellemelidir. Bir zamanlar Yunanistan üzerinden yapılan bu küresel baskılar günümüzde yeniden ısıtılıp Ermenistan üzerinden yapılmaktadır. Bu ülkelerin gerçek yüzlerinin bu olduğu bizler için yeni bir durum değildir. Tarihte tekerrür eden yüzlerce olay bize batının ikiyüzlülüğünü göstermiştir. Bu durumda bizlere düşen ise büyük devlet haşmetine yakışır şekilde ‘Yolunuz açık olsun’ demektir’’ görüşlerine yer verdi.
- BIST 9379.83
- Altın 3707.979
- Dolar 37.8409
- Euro 41.3004
- İzmir 17 °C
- İstanbul 16 °C
- Antalya 15 °C
- Ankara 16 °C
- Antalya, Selectum JWCA 2025’e Ev sahipliği yapacak
- Kış lastiklerinizi çıkarmadan önce okuyun!
- Bodrum Cruise Port, 2025 sezonunu açtı
- AKRA Gran Fondo’da pedallar dostluk için dönecek
- PATA Bölgesi 2027'de 813 milyon ziyaretçi ağırlayacak
- Bentour Reisen 2025/2026 kış sezonu satışa açtı
- Kartalkaya’da İhmallerin ve Hataların Ağır Bedeli
- Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsar? Zorunlu mu?
- Portakal Çiçeği Karnavalı’nda 200’den Fazla Etkinlik Var
- Trendyol, paydaşlarıyla buluştu
- BookingAgora, Azerbaycan seyahat acentelerini Türkiye’de ağırladı
- Hatay Dağ Ceylanlarının Geleceği için Yeni Adımlar Atılıyor
- ANTALYA TURİZM FUARI "ULUSLARARASI" ÜNVANINI KAZANDI
- Sabiha Gökçen Havalimanı bayram yoğunluğuna hazır
- Radisson Collection Hotel’den Medya Mensuplarına İftar
Dostlarımızın Gerçek Yüzü

KONUK YAZAR / YAZAR
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
Yazarın Diğer Yazıları
- BİR GİRİŞİMCİLİK HİKAYESİ22 Ocak 2024 Pazartesi 12:32
- TURİZMDE ANKARA22 Mart 2022 Salı 09:04
- Ukrayna-Rusya gerilimi Türkiye Turizmine etkileri01 Mart 2022 Salı 09:01
- TIPKI BİR AYNA GİBİDİR HAYAT08 Kasım 2020 Pazar 15:20
- Pandemi ve Aşırı Turizm (Overtourism)24 Eylül 2020 Perşembe 23:38
- Türkler moderndir iddiası doğru mu?13 Ağustos 2020 Perşembe 09:21
- LÜKS RESTORAN KORKUSU NEDİR BİLİR MİSİNİZ..?12 Ağustos 2020 Çarşamba 12:27
- BOŞ BAKKAL04 Ağustos 2020 Salı 08:22
- Kriz ve Felaket Dönemlerinde Sosyal Medya23 Nisan 2020 Perşembe 12:59
- COVID-19 SONRASI TURİZMDE ÇÖZÜM-1 "YAZLIKLAR"16 Nisan 2020 Perşembe 20:58
- Yaşanan bu durum farkındalık yaratacak mı?15 Nisan 2020 Çarşamba 17:55
SON EKLENEN GALERİLER
ÖNE ÇIKANLAR
Mudurnu’da gerçekleştirilen Festival’in Yıldızı Tire Halk Oyunları oldu
TÜROB Otel doluluk oranlarını açıkladı
Firuz Bağlıkaya, adaylığını acentalara mektup göndererek açıkladı
TÜRSAB, T.C. Serhat Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı
Turizm sektörünün paydaşları ortak akılda buluştu
Tophotels.ru ile Rus pazarına özel hizmet
Omn Air, Türk Havayolları ile birlikte ortak uçuş uyguluyor
Her şeyi özenerek yaparsanız “Herkes Hafız Mustafa” olabilir
MICE'cılar Uluslararası MICE Derneği'nin etkinliğinde bir araya geldi
Mudurnu hak etiği yere Tarih,Kültür ve Turizm ile ulaşacak
Ahilik Geleneği Mudurnu İlçesinde nesilden nesile aktarılıyor
Melek Hotels 2017’de 7 Butik otel ile hizmet verecek
Influencer'lar İstanbul’u, Saffet Emre Tonguç’tan dinledi
Turizm Haftası’nda turizmciler çözüm peşinde
Beyoğlu’nda çok dinli çok dilli ve çok kültürlü bir yaşam var
BOOKING.COM Krizini çıkaran Başaran Ulusoy'dur
Ortalıkta henüz bilgi kirliliği dışında somut bir şey yok
TÜROB, Booking.com’a ihtiyati tedbiri durdurmak için başvurdu
Otelciler kendilerine kaybettiren bir sisteme sahip çıktı
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: Eşit şartlarda sahaya çıkmak istiyoruz
1/19
ÇOK OKUNANLAR
- BORA ÖZGENAytekin Kıdıl’ın hikayesi geçek bir başarı öyküsü
- AYŞULA ÖZGEN İLGARTurizmin Sesi 15 Yıldır Yayında!
- CANAN ÖZGEN2025'de hayatımızda pozitif değişiklikler olsun
- AV. MESUT KAVAKTURİZM ŞİKAYETLERİ
- RAMAZAN BAŞANDört Mevsim Ayvalık
- DURSUN ÖZDENNiğde Alternatif Turizm Kenti
- Orhan DELİPINARGeçmişten Geleceğe Divriği Ulucami ve Darüşşifası
- ÇİĞDEM DİNÇTurizmde Standartlaşma ve Güvenli Seyahat
- CEM POLATOĞLUBiR BAŞARI HiKAYESi..!?
- YÜKSEL GÖKSALSA EŞLİĞİNDE ADRENALİN DOLU KÜBA SEYAHATİ
- KONUK YAZARBİR GİRİŞİMCİLİK HİKAYESİ
123
- Ana Sayfa
- |
- Künye
- |
- İletişim
- |
- Ziyaretçi Defteri
- |
- RSS
- |
- Teknoloji & Bilişim
- |
- Kültür ve Sanat
- |
- Spa
- |
- Doğa
- |
- Spor
- |
- Oto Moto
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21
Tel : +90 216 481 51 21
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.