• BIST 10101.99
  • Altın 2983.369
  • Dolar 34.9608
  • Euro 36.7499
  • İzmir 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Antalya 25 °C
  • Ankara 18 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ekim 2024 68'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Eylül 2024 67'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ağustos 2024 66'nci Sayısı Yayında 

BİZ BİZE YETERİZ …

ÇİĞDEM DİNÇ

Geçtiğimiz ay; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) turizm sektörün gelişimini uluslararası standartlarda koordine etmek ve planlamak amacıyla “İstanbul Turizm Çalıştayı” düzenledi. İBB Kültür Daire Başkanlığı Turizm Müdürlüğü ve İBB Turizm Platformu tarafından organize edilen çalıştay; 20 Ocak Pazartesi günü, Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Saat 10.30’da açılış konuşmalarıyla başladı  ve üç oturum şeklinde gerçekleşti çalıştay; 17.00’de yapılan genel değerlendirmenin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kapanış konuşmasıyla sona erdi. İstanbul Turizm Çalıştayı’na turizm örgütleri, kamu, akademik ve uluslararası kuruluşlardan alanında uzman ve İstanbul’a gönül vermiş 424 isim katıldı. 

İstanbul Turizmi 20 Farklı Başlıkta, 29 Masada Konuşuldu. İstanbul Turizm Çalıştayı’nda tematik olarak sınıflandırılmış 20 konu ve 29 masa bulundu. Konu başlıkları şöyle idi: Alışveriş Turizmi, İnanç Turizmi, Sağlık Turizmi, Spor Turizmi, Kültür Mirası, Kültür Turizmi, Sanat, Eğitim Turizmi, Turizmde İnsan Kaynağı, MICE, Kruvaziyer ve Deniz Turizmi, Çevre, Doğa ve Alternatif Turizm, Destinasyon Yönetimi, Engelsiz Turizmi, Gastronomi ve Eğlence Turizmi, Pazarlama ve Tanıtım, Yönetim ve Organizasyon, Dijital, Konsolosluklar ve Güvenlik.idi 

Fikir Tepsisinden Çözüm Önerilerine yer verildi. Masaların her biri 10.30’dan 17.00’ye kadar 3 oturum gerçekleşti. Birinci oturum “Fikir Tepsisi” ve “Anket” olmak üzere iki bölümden oluştu. İkinci oturumda tematik sorunların tespiti, üçüncü oturumda ise çözüm önerileri konuşuldu.

Alanında Uzman 385 İsim Fikir ve Çözüm Önerilerini Sundu. Çalıştayda masaları yönetecek moderatörlerden bazılarının isimleri ise şu şekilde idi: Alışveriş Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin ALTAŞ, TÜRSAB’tan Doğa Gençlik ve Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Ayfer Kuralay, Dr. Cem KINAY, İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol ÖZGÜNER, Turizm Akademisyen Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem TUNA, TÜRSAB Boğaziçi BTK Başkanı Yüksel TÜREMEZ, ENAT (European Network for Accessible Tourism) Türkiye Temsilcisi A. Nejat ŞARDAĞI, dDf (Dream Design Factory) kurucu ortağı Ayhan KAYAR, VIP Turizm CEO’su Ceylan PİRİNÇCİOĞLU, Şef Vedat Başaran, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Çolpan ERKAN, iKSV Genel Müdürü Görgün Taner, ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. İclal DİNÇER, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir POLAT, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan BOYCE, Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Dr. Hasan FIRAT, seyahat yazarı Şerif YENEN, Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kasım ZOTO ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet ÇAKILCIOĞLU ‘idi. 

Çalıştayın kapanışında ise; Çalıştayın kapanış konuşması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’un turizmde bağımsız olarak markalaşmasının önemini belirten İmamoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz, İstanbul için üç önemli sıfatı vizyon olarak tanımladık: ‘İstanbul adil bir şehir olacak. İstanbul yeşil bir şehir olacak. İstanbul yaratıcı bir şehir olacak’ dedik. Yaratıcılığın içinde kültür, sanat, inovasyon ve turizm gibi başlıklar var. Şehrimizin daha cazip bir destinasyon olması ve daha yüksek gelirli yabancı ziyaretçi çekebilmesi için, yaratıcı olmak zorundayız.” dedi. Bu çalıştaya katılmaktan ve özellikle Sağlık Turizmi konusundaki fikir ve önerilerimi paylaşma fırsatı bularak katkı sağlayabildiği için çok mutlu oldum. Turizm sektörümüzün paydaşlarının  bu şekilde kenetlenerek bir araya gelerek ve konulara vakitlerini ayırarak katkı sağlayarak,  gelecek için sürdürülebilir turizm konusunda destek vermeleri herkes için umut oldu.

Bu başarılı organizasyon için naçizane olarak; başta Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere; Sayın Cumhur Taşbaşı ve emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etmek isterim, başarılar dilerim. Tüm öneri ve fikirlerin; İstanbul Turizmine ve sorasında tüm sektöre artı değer ve katkı sağlayarak en kısa sürede hayata geçmesini  umuyorum.

BİZ BİZE YETERİZ; Bu çalıştay’da benim bulunduğum masanın konu başlığı dışında da iki SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ önerimi ’’BİZ BİZE YETERİZ’’  SLOGANI İLE; masamızda bulunan değerli IBB yetkililerine ilettim.ilk önerim İstanbul’da bulunan tüm  restaurantlar da üretilen yemeklerin tüketimi ile ilgili olarak günlük artık yemeklerin belediyeler tarafından sınıflandırılarak bir atık değerlendirme ve mama üretim tesisinde toplanıp ayıklanıp öğütülerek mama haline getirilip   barınaklardaki dostlarımıza paket mama olarak verilebilmesi konusundaki fikri  IBB nın projelendirerek en kısa sürede hayata geçirmesi konusunda idi.

Diğer önerim ise; maddi durumu yeterli olmayan halkın yaşadığı semt ve mahaller pilot bölge olarak seçilerek; projeye katılım sağlayan  restuarantlarda pişen günlük ve raf ömrünü henüz tamamlamamış yiyeceklerin günlük olarak düzenli bir şeklilde toplanarak paketlenip dağıtılması ile ilgili projenin  geliştirilerek belli npktalardan bu dağıtımın gerçekleştirilebilmesi için tedarik - lojistik sosyal yardım desteği ZİNCİRİNİN sağlanması konusunda idi.  

BİZ BİZE YETERİZ, YETER Kİ ORTAK AMAÇ İLE BİRLİK OLALIM… SEVGİ İLE KALIN … 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21