• BIST 9877.59
  • Altın 3413.692
  • Dolar 36.2185
  • Euro 37.9221
  • İzmir 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Antalya 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025
  • Turizminsesi 2025

27 Eylül Dünya Turizm Günümüz Kutlu Olsun...

AYŞULA ÖZGEN İLGAR

Matthew Karsten’in dediği gibi “Seyahat için yaptığın yatırım kendin için yaptığın en iyi yatırımdır.” Bu sözü çok severim. Turizm en hızlı gelişen ve en fazla ekonomik gelir sağlayan sektörlerden biridir. Bu yüzden Dünya’daki birçok ülke bu sektöre önem vermektedir. Turizm sektörünün ulusal ekonomiye olan katkıları bilinen bir gerçektir. Bu nedenle, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler turizm faaliyetlerine artan bir şekilde önem vermektedirler.

Turizm, dünya genelindeki etkileşimde ve küresel ekonomide her geçen dönem daha fazla paya sahip oluyor. Ülke ekonomileri içinde de önemli bir yere sahip olan turizmin küresel çapta kutlanan bir günü var.

İrlandalı ünlü yazar Oscar Wilde ‘’Seyahat insanın ruhunu asilleştirir ve önyargılarını yok eder’’ demiş.

Günümüzde seyahat etmek, bir ayrıcalık olmaktan çıkmıştır. Seyahat etmek bireysel özgürlük gereği demokratik bir haktır. Teknoloji ve ulaşımın gelişmesiyle de seyahat algısı değişmiştir.

27 Eylül Dünya Turizm Günü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından ilk kez 1979 yılında kabul edilerek kutlanmaya başlanmış olup, ülkemizde ise, 2002 yılından beri kutlanmaktadır.

Yaşanan pandemi dönemi ve tüm dünyayı saran Covid-19 nedeniyle turizm sektörü zor günler geçirmektedir. Ama turizm sektörü her zorluğu aştığı gibi bunun da üstesinden gelecektir.

Sektör paydaşlarımız başta olmak üzere tüm turizmcilerin 27 Eylül Dünya Turizm Gününü Kutlarım…

Kalın Sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21