YÖRSİAD’IN KONUĞU GÖKHAN KIRDAR’DI

Antalya'da çekeceği film ile gündemde olan Sanatçı Gökhan Kırdar filmi hakkında YÖRSAD üyelerine bilgiler verdi

Halil ÖNCÜ-ANTALYA


Antalya'da çekeceği film ile gündemde olan Sanatçı Gökhan Kırdar, Yörük Sanayici İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) Porto Bello Otel'de düzenlediği sabah kahvaltısına katılarak, filmi hakkında YÖRSAD üyelerine bilgiler verdi. Kırdar, filmde, yurt dışından Altın Portakal Film Festivali'nde dans etmek için gelen 'Rainbow' adlı dans grubu üyesi 7 kadının, 7 gün süresince yaşadıklarının anlatılacağını söyleyerek, filmin turizm ve tanıtım adına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamlar Derneği ) Başkanı Semih Beken değerli sanatçı Gökhan Kırdar'ı misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Kırdar'ın Antalya'da çekeceği müzik terapi ve aşk temalı Antalya “ OQLUB In Love” adlı filmine de gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Beken, “Gökhan Kırdar'ın gerçekleştireceği bu film projesi Türkiye için ve Antalya için çok önemli bir proje diye düşünüyorum”

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamlar Derneği ) Başkanı Semih Beken yaptığı konuşmasında, “ Değerli sanatçımız Gökhan Kırdar'ı bugün aramızda görmekten dolayı büyük bir memnuniyet içerisindeyiz. Biz YÖRSİAD olarak sadece işlerimize değil kültürümüze de büyük önem veriyoruz. Bu bizim için YÖRSİAD'ın kurulmasındaki çok önemli bir çıkış noktası. Gökhan Kırdar'ın gerçekleştireceği bu film projesi Türkiye için ve Antalya için çok önemli bir proje diye düşünüyorum. Biz YÖRSİAD olarak bu tip projelerde daima önde olmak ve destek olmak istiyoruz. Çünkü bu proje bizim çıkış noktamız ile örtüşen bir nokta. Biz sadece SİAD olarak aramızda ticareti arttırmak değil, yeni ticari konularında bilgi edinmek değil, aynı zamanda ülkemizin ve daha sonra şehrimizin gelişmesinde ve tanıtılmasında öncü olmaktır.” diye konuştu. Beken, “ Antalya'nın markalaşmasında ve öne çıkmasında bu film projesi büyük rol oynayacak”

Başkan Beken, bir şehrin ismini barındıran ilk film projesi olan bu film projesini YÖRSİAD olarak desteklediklerini de belirtirken, “ Yurt dışına gidildiği zaman daha çok o şehre gidiliyor. Ama Antalya'ya gelirken daha çok o otele gidiliyor. İşte aradaki fark burada. Buraya gelen insan bu şehir için gelmesi lazım. Geldiği zaman o otel için değil, bu şehir için gelmeli ve dönerken de, tekrar burayı görmek istiyorum diye gelmesi lazım. O şehre gelen insanın bu film ile o karelerin canlandıracağı ve o filmdeki şarkıları söyleyeceği inancındayım. Bunlar çok önemli. Bizim tanıtımda, insanları özendirmemiz gereken nokta da buradan geçiyor. Böyle bir projede ön ayak olduğu için Gökhan Kırdar'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bir şehrin ismini barındıran ilk film olacak olan bu film projesini destekliyoruz. Başta Türkiye ve sonrasında Antalya'nın markalaşmasında ve öne çıkmasında bu film projesi büyük rol oynayacak. Olayın sadece sanat değil, tanıtım ve ticaret olarak Antalya'ya geri dönüşü olacağı inancındayım.”dedi.

Kırdar, “Bende bir Yörüğüm”
Kendisinin de bir Yörük olduğunu ve Yörük Sanayici ve İş Adamları ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Sanatçı Gökhan Kırdar ise yaptığı konuşmasında “ Öncelikle bende bir Yörük'üm bunu söyleyerek konuşmama başlamak istiyorum. Annem Akseki'li. Bir Yörük olarak aranızda bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Davetiniz için de ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum. Sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Bizler sanat yoluyla bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Tabii ki her şey sanatla bitmiyor. Burada bir denge unsuru var. Hepimiz burada yaşadığımız çevre, insanlar ve toplum için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Kendi yaradılışımızın bizlere sunduğu yetenekleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. İnsana hizmet etmek insanın en büyük görevi. Yardımlaşma, bir araya gelebilmek, birlik olabilmek, biz olabilmek, dernekleşebilmek ve tek bir yumruk olabilmek için bütün dinamiklerin bir araya gelmesi çok önemli. YÖRSİAD'da da bu dinamizmi görüyoruz.”dedi.

Beşeri aşktan ilahi aşka ulaşan 7 dansçının hikayesi…
Gökhan Kırdar, Antalya'da müzik terapi üzerine OQLUB Seven adında bir kulüp oluşturacaklarını ve bu kulüpte yıllar önce Orta Asya Türkleri, Osmanlı ve Selçuklular'da da örneklerine rastlanan darüşşifalarda olduğu gibi müzik ile tedavi yöntemlerine yer vereceklerini söyledi. Kırdar, çekilecek filmin konusunun da bu kulüp etrafında gelişen olaylar ve beşeri aşktan ilahi aşka ulaşan 7 dansçının hikayesinden oluşacağını anlattı. Kırdar, “ Bir film eğer bir şehrin markasını barındırıyorsa ki bu da ilk defa gerçekleşecek bir şeydir. O zaman ortaya o şehirde de yaşayan herkesi etkileyebilecek oranda bir imaj yaratılmış olacaktır. Bu imaj İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşecek. Filmin İngilizce versiyonu tüm dünyada yayınlanacak. Bu konuda gerekli anlaşmalar yapıldı. Filmin yönetmenliğini de ben yapacağım. Filmimiz 2012 yılında vizyona girecek.Bu film Antalya ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi. Konuşmalar sonrasında YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, günün anlam ve önemini belirten bir teşekkür plaketini sanatçı Gökhan Kırdar'a verdi