YÖRSİAD’DAN M.ALİ ŞAHİNE ZİYARET

YÖRSİAD (Yörük Sanayici İş Adamları Derneği) 'ın Ankara çıkarması

TURİZMİN SESİ
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Gökhan, Aykut Ege, Musa Taşkın, Seyfettin Şahin, Okan Aktaş, Kahraman Yücel ve Fatih Çelik Ankara'ya giderek, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i makamında ziyaret ettiler. Son dönem aktif bir çalışma sergileyen YÖRSAİD'ın faaliyetlerini, projelerini Antalya'nın Milletvekili olan ve aynı zamanda TBMM Başkanı olan Mehmet Ali Şahin'e sunduklarını belirten YÖRSİAD Başkan Semih Beken, “ Sayın TBMM Başkanımız Mehmet Ali Şahin Bey bizleri çok iyi karşıladılar. Kendilerine derneğimizin faaliyetlerini ve projelerini anlattık. Ayrıca önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz YÖRSİAD Dernek binamızın açılışını yapması için davetimizi ilettik. Bu açılışın yapılmasını kendisinin yapmasını rica ettik. YÖRSİAD olarak vatanımıza ve milletimize daha fazla nasıl faydalı olacağımız konusunda fikir alışverişinde bulunduk.” Dedi. Başkan Beken, ayrıca dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken, derneğin, sadece iş adamlarını bir araya getirme amacı taşımadığını bunun yanı sıra milli kültürümüzü de yaşatmayı amaçladığını söyledi.

TBMM Başkanı M.Ali Şahin, Türkiye Yörük Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş adamlarının yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için dernek çatısı altında bir araya gelmelerini takdirle karşıladığını belirten Şahin, YÖRSİAD'ın açılışı için Antalya'ya geleceğini belirterek, “' Sizlerin böylesine bir faaliyet içerisinde bulunduğunu görmek beni memnun etti. Bir iş adamı sadece kendisi için üretmez. Siz, başka ocakların da tütmesini, başka insanların da evine ekmek götürmesini sağlıyorsunuz.” dedi.
Başkan Beken ziyaret sonrası Şahin'e, Yörük erkeklerinin kullandığı ''keyfiye'' adlı boyun bağı ve üzerinde geleneksel Yörük motifleri bulunan kilim hediye ederken, Şahin de Beken'e çeşitli hediyeler verdi.