YÖRESEL EV YEMEKLERİ YARIŞMASI

JW Marriott Ankara'da gerçekleşen “Ankara Yöresel Ev Yemekleri ve Beceri Yarışması” Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı'nın koordinasyonunda organize edildi.

TURİZMİN SESİ


70 ülkede 3.500'in üzerinde turizm yatırımına sahip olan, dünyanın önde gelen konaklama zinciri MARRIOTT INTERNATIONAL'ın lüks otel markası JW MARRIOTT ANKARA, Dünya Turizm Günü'nde Başkent'in yerel lezzetlerinin sunulduğu “Yöresel Ev Yemekleri ve Beceri Yarışması”na ev sahipliği yaptı. JW Marriott Ankara'da gerçekleşen “Ankara Yöresel Ev Yemekleri ve Beceri Yarışması” Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı'nın koordinasyonunda organize edildi. Turizm ve iş dünyasından Başkentli ünlü simalarının jüri üyeliği yaptığı yarışmada, yarışmacılar çorbalar, etli yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri ve pilavlar, tatlılar olmak üzere toplam 5 ayrı kategoride hünerlerini sergilediler.

Uluslararası tecrübesini yerel tatlarla birleştiren JW Marriott Ankara'da 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde düzenlenen yarışmada Seyhan Çağlayan Çorbalar kategorisinde “Aş Çorbası” ve Hamur işleri-Pilavlarda da “Pıt Pıt Pilavı” ile birinci olurken, etli yemeklerde “Ankara Tava” ile Ayşegül Naldiken, Zeytinyağlılarda “Mercimekli Lahana Dolması” ile Zübeyde Tüccar, tatlılarda da “Köyter” ile Ömer Kabasakal birinciliği kazandılar. Başkentin marifetli aşçıları ödüllerini Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar'ın elinden aldılar.