YOLCULUK DERGİSİNDE ESKİŞEHİR VAR

Yolculuk dergisinin aralık sayısında, tarihî miras ve zenginlikleriyle Eskişehir sizleri bekliyor

TURİZMİN SESİ


Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş. tarafından yolcularına her ay ücretsiz olarak dağıtılan ve her sayıda kalitesini bir kat daha arttıran Yolculuk dergisi, aralık sayısında yine dopdolu… “Türkiye Defteri” sayfalarında bu ay, “Eskişehir” yer alıyor. Başarılı bir yönetici, üniversite öğrencilerinin kattığı hareket, kentini sahiplenen yerel halk, tarihî miras ve zenginlikleriyle Eskişehir, kapılarını açıyor… Rengârenk evleriyle şehrin ilk yerleşim yeri Odunpazarı, 5 bin yıldır ustaların ellerinde hayat bulan lületaşı, zengin bor rezervleri, sayısız müzeleri, yapay plajı, Venedik'i kıskandıran gondol sefası, heykelleriyle ve sıcak insanlarıyla Eskişehir, Anadolu'nun kalbinde, elinizi uzatıp ulaşabileceğiniz mesafede…

“Yaban Hayatının Merkezi - Karataş” başlıklı yazı ise bu ayki “Yol Üstü” bölümünün konusu. Hem dünyanın hem de Türkiye'nin sayılı uzun kumsallarına sahip olan Karataş, Adanalıların en gözde sayfiye yerlerinden biri. Sınırları içindeki Akyatan Gölü'nde, Türkiye'nin ikinci en büyük dalyanını ve Akyatan Yaban Hayatı Koruma Alanı'nı barındıran Karataş, antik çağın güçlü liman kenti Magarsus olarak da biliniyor.

“Uzak Menzil” sayfalarında bu ay “Buenos Aires” yazısı yer alıyor. “Tango yaşama benzer, tek farkı hata yaptığınızda yeniden başlayabilmenizdir.” diyerek sizleri tango ritmindeki Buenos Aires'e davet ediyoruz. Uzun ağaçlarla bezeli caddeleri, Avrupa tarzı modern yapıları ve koloni dönemi binalarıyla Buenos Aires, keşfetmesi keyifli bir kent.

“Özgün Konu” sayfalarımızda ise “Spa” konusu yer alıyor. Eski medeniyetlerde yalnızca sağlık ve tedavi için değil, yabancısı olmadığımız hamam keyifleri gibi bir araya gelmenin, eğlencenin de merkezleriydi spa'lar. Sıcak su, yorgun bedenleri ve zihinleri dinlendirirken, sudan gelen şifa ise yaraları, hastalıkları iyileştirirdi.

“Mola” sayfalarımıza bu ay “Yedigöller'de Sıcak Bir Yuva - Hindiba Pansiyon” yer alıyor. Yedigöller'in eşsiz doğası içinde kurulu Hindiba Pansiyon, doğayla barışık, sıcak, modern bir konaklama mekânı. Şehrin gürültüsünden ve sıkıntısından alınacak bir molanın en uygun adresi.

“İnceleme” sayfalarında ise “Hazar Gölü” yer alıyor. Elazığ'ın güney doğusunda bulunan Hazar Gölü, başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinin yoğun ilgi gösterdiği bir alan. Kamu kurumlarına ait kamplarla dolu olan göl, Doğu'nun sayfiye bölgesi olarak da biliniyor. 1980'li yıllardan sonra turizm sektöründeki gelişmelerden olumsuz etkilenen göl, yok olmaya başlayan bitki ve hayvan türleri nedeniyle AnaDOKU ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınıyor.

Köşe yazarlarımız Oktay Ekinci, Feyza Hepçilingirler, Mehmet Ali Kılıçbay; bu ay da her ay olduğu gibi Yolculuk sayfalarına yazılarıyla renk katıyorlar. Spor dünyasından yorumlara ve haberlere yer verdiğimiz “Sportmence”; kültür, sanat, doğa, çevre ve yaşama ilişkin aktüel haberlere yer verdiğimiz “Güncel” sayfaları ile mutfak araştırmacısı ve şef Ömür Akkor'un, lezzetin peşine düştüğü “Yemek Kültürü” bölümü, Yolculuk'ta yer buluyor.

Sanata dair yazıların yer aldığı “Kırkıncı Oda” ve ilginç tasarımlara yer verdiğimiz “Yaratıcı Fikirler” ise dergimize eklenen yeni sayfalar. Burç yorumlarının yer aldığı “Astroloji”, gezginlerin kitaplarının değerlendirildiği “Sayfalarda Yolculuk”, dünyadan popüler bilime dair haberlere yer verdiğimiz “Popüler Bilim”, doğaya ve kültürümüze ilişkin haberlerle “Doğadan Kültüre”, fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın kendi fotoğrafları ve ipuçlarının yer aldığı “Fotoğraf Teknikleri”, yeni çıkan film ve müzik albümlerinin tanıtıldığı “Vitrindekiler”, “Endemik Bitkiler”, “İşte Yaşam” ve “Sine Yorum”; ilgiyle okuyacağınız diğer konular arasında