YOLCU GEMİSİNDE DOMUZ GRİBİ

Venezuela'nın Karayip Adaları açıklarında İspanyol Pullmantur isimli şirkete ait Ocean Dream isimli yolcu gemisi karantinaya alındı.

TURİZMİN SESİ


Geminin 3 mürettebatında domuz gribi belirtilerinin tespit edilmesinin ardından alınan karar kapsamında 1219 yolcusu ve 460 kişi bulunan Ocean Dream isimli geminin bekletildiği kaydedildi. Venezuela'nın adalardan sorumlu Sağlık Bakanı Jorge Alchaer, İspanyol Pullmantur isimli şirkete ait Ocean Dream isimli bir yolcu gemisinde domuz gribi virüsüne rastlandığını ve 760 yolcusu bulunan geminin karantina altına alındığını bildirdi.

Alchaer, gemide bulunanların tamamının sağlık taramasından geçirileceğini ifade ederek, "Gerekli her türlü desteği sağlayacağız. Eğer virüse yakalanan daha fazla sayıda kişi varsa, onların da tedavilerini sağlamaya hazırız" dedi. Öte yandan daha önce Grenada ve Barbados limanlarına demirlemesine izin verilmeyen geminin 9 gün önce Margarita limanına yanaştığı öğrenildi.

Alchaer, geminin 10 gün daha burada kalacağını ve bu sırada yolcu ve mürettebatın gemiden ayrılmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Pullmantur firması ise yalnızca mürettebatta hastalığın izine rastlandığını, yolculardan hiçbirinin virüsten etkilenmediğini duyurdu.