YERLİ TURİSTE ÖZEL BAKANLIK TARİFESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla işbirliği yapan turizmciler yerli turistlere yönelik cazip bir kampanya hazırladı.

TURİZMİN SESİ


4 Mayıs-4 Haziran döneminde yerli turistler her şey dahil 200 Euro'ya bir hafta tatil yapabilecek. Ucuz tatil yapmak isteyenler, yetkilendirilen seyahat acenteleri aracılığıyla rezervasyon yaptırabilecek. Kampanya televizyon, gazete ilanlarının yanı sıra billboardlar aracılığıyla geniş halk kesimlerine duyurulacak. Mayıs ayı başında tanıtımı yapılacak kampanyayla turistik tesislerin yaz sezonu dışında da doluluk oranının yükseltilmesi hedefleniyor.

Yerli turizmi canlandırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) işbirliğinde gerçekleştirilecek kampanyanın benzerleri geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti. 2006 yılında kuş gribi sebebiyle Avrupa'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalmasının ardından turizmciler yerli turiste yönelik erken rezervasyon kampanyalarına ağırlık vermişti. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi. Turizm Bakanlığı bu yıl daha etkin bir tanıtım programı düşünüyor. Kampany

anın yeteri kadar bilinmediğinden hareketle bu yıl, kampanya dönemi boyunca televizyonlarda spot reklamlar yayınlanacak.
Televizyonun yanı sıra billboard ve gazete ilanları ile de kampanyanın daha geniş çevrelere ulaştırılması sağlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, küresel ekonomik kriz dolayısı ile uzak destinasyonlara tatile gidilmesinde azalmaların yaşanacağını söyledi. Bu etkinin Türk turizmini de kapsadığını anlatan yetkililer, bu dezavantajın, iç turizmin hareketlendirilmesi ile giderileceğini açıkladı. Yetkililer, bu dönemde ayrıca, yurtdışına tatile giden Türk vatandaşları da yine iç turizme yönlendirmek istediklerini belirtti.


REZERVASYONLARDA ACENTE ŞARTI
Alınan bilgiye göre; kampanya ile seyahat acenteleri de yerli turist tarafından daha etkin kullanılacak. Ucuz tatil yapmak isteyen vatandaş, ilgili ilanlarda, yetkilendirilen seyahat acenteleri aracılığı ile rezervasyon yaptırabilecek. Tatilci, direkt kalmak istediği oteli değil yetkilendirilen seyahat acentesini aramak ve seyahat acentesi üzerinden tatil programı yapmak şartı ile ucuz tatil fırsatı yakalayabilecek. Yetkililer, yurtdışındaki tüm tatillerin seyahat acenteleri aracılığı ile ayarlandığını, aynı sistemi yurtiçinde de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.