YENİLİKÇİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Türkiye'de bulunan üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler ile girişimcilerin projeleri bir araya getirilerek hayata geçirilmesine öncülük edilecek ve başarılı bulunan projeler ödüllendirilecek

TURİZMİN SESİ 


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)-  Katma değeri yüksek ürün üretilmesine yönelik Ekonomi Bakanlığı’nın  çalışmalarına  İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden  (İDDMİB) destek geldi. Yenilikçi projeleri sanayi ile buluşturmak için düzenlenen Proje Pazarında  başarılı olan projelere 12 bin TL’ye varan para ödülleri verilecek.Proje pazarında Sanayici, akademisyen, girişimci ve öğrenci olmak üzere dört ana kategoride başarılı bulunan ve ilk üç sırayı alacak olan projeler parayla  ödüllendirilecek.Her kategoride birinciye 12 bin TL, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 5 bin TL ödül verilecek.


Birçok proje hayata geçmeyi bekliyor
İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki " Türkiye’de yenilikçiliğe yönelik birçok proje bulunuyor. Projelerin büyük çoğunluğu doğru yerlere ulaşamadığı için raflarda bekliyor.İDDMİB’in  Ar-Ge Proje Pazarı, bu projeleri raflardan indirerek, sanayici ile buluşturacak ve üretime dönüştürecek" açıklamasında bulundu.Türkiye’nin artık kendi markasını üreten bir ülke haline geldiğini söyleyen  Öztiryaki, “ Türkiye’nin  cari açığını azaltmak ve üretimde yerli hammadde kullanımını arttırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Üniversitelerimizi ve KOBİ’lerimizi teşvik etmek istiyoruz. Hükümetin ihracata dayalı büyüme modelini benimsiyoruz ve 2023 yılı hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracata ancak daha çok katma değeri yüksek ürünler üreterek ulaşabileceğimizi biliyoruz. Ülkenin her kesimindeki girişimcilerimizi, akademisyenlerimizi, sanayicilerimizi ve öğrencilerimizi proje pazarına katılmaya, fikirlerinin üretime dönüştüğünü görmeye davet ediyoruz” dedi.