YENİ ZELLANDALI BAKAN ÇANAKKALE’DE

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını gezdi

TURİZMİN SESİ


Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Çanakkale Havaalanına gelen McCully, Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Partal tarafından karşılandı. McCully, burada gazetecilere açıklamasında, Çanakkale Savaşlarının yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadasını ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu söyledi.
Gelibolu Yarımadasının her Yeni Zelandalı için çok önemli bir yer olduğunu vurgulayan McCully, "Burayı ziyaret etmekten ötürü çok mutluyum. Çanakkale Savaşları ve Anzak Çıkarmasının 95. yıl dönümünü anacağız. Törenlere Yeni Zelanda Başbakanı da katılacak. Yeni Zelanda Hükümeti olarak, Anzak Gününe çok önem veriyoruz. Üst düzeyde katılım için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı McCully, Türk ve Anzak askerlerinin yıllar önce Gelibolu Yarımadasında savaşla başlayan karşılaşmalarının daha sonra örnek bir dostuğa dönüştüğünü belirterek, "Bütün dünyaya örnek olacak bu dostluğu geliştirmek için, iki ülke olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

McCully, daha sonra Gelibolu Yarımadasındaki Yeni Zelanda Anıtı, savaş alanları ve şehitlikleri gezdi. Ziyarete, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Andrea Joan Smith, Avustralya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jonathan Austin, Yeni Zelanda Dışi şleri Bakanlığı Orta Doğu Elçilik Masası Sorumlusu Homish Mac Master eşlik etti.