YENİ YILDA İSTAKOZLU ÇORBA

Yeni yıla hindi ya da tavuk gibi geleneksel yemeklerin dışında, yaprak altınlarla süslenip renklendirilmiş ıstakozlu çorba gibi farklı yemekler ihtiva eden menülerle de girmek mümkün.

TURİZMİN SESİ


İzmir'de bulunan 5 yıldızlı oteller, yılbaşı akşamı ağırlayacakları konuklarına farklı tatlar sunmak için özel çalışmalar yaparken, vatandaşlar da fiyat ve menü seçeneklerini inceleyerek bütçelerine ve damak zevklerine uygun bir program bulmaya çalışıyor. Yılbaşını İzmir Hilton Oteli'nde şef Hüseyin Yılmaz tarafından hazırlanacak "altın yapraklarıyla süslenmiş ıstakoz konsome" ile başlayan alternatif bir menü eşliğinde kutlamak isteyenlerin, kişi başına 250 lira ödemeyi göze alması gerekiyor.

Hilton Yiyecek-İçecek Müdürü Sevil Görgülü, yılbaşını dışarıda kutlayanların büyük bölümünün aynı mezeleri içeren soğuk tabak, hindi ve tatlıdan oluşan benzer menüleri defalarca kez tattıklarını, çoğu müşterinin rezervasyon yaptırırken, menü hakkında bilgi aldıklarını ve farklı lezzet seçeneklerine yöneldiklerini söyledi. Menüde kullanılan altının Almanya'dan özel olarak getirilen sertifikalı bir ürün olduğunu anlatan Görgülü, otelin menüsünde bu tarz bir yemeğin bulunmadığını, şefin yılbaşı gecesi için özel olarak bu yemeği seçtiğini belirtti. Özel gecelerin özel etkinlik ve tatlarla kutlanması gerektiğini ifade eden Görgülü, "Tıpkı kıyafetlerde olduğu gibi, yemek sektöründe de akımlar, trendler var. Biz de kendimizi, mutfağımızı, menümüzü her geçen gün geliştirmek için uğraşıyoruz" diye konuştu. Yılbaşı akşamı üç farklı program hazırladıklarını, fiyatların 75-250 lira arasında değiştiğini söyleyen Görgülü, "Çok sadık müşterilerimiz var, her yıl bizden yeni ve farklı şeyler bekliyorlar, bu isteklere yanıt vermeye çalışıyoruz. Her yıl aynı şeyleri ikram ederek konuklarımızı mutlu etmemiz mümkün de ğil" dedi.

Otelin şefi Hüseyin Yılmaz da, kendisi ve ekibi tarafından hazırlanacak yılbaşı menüsünün misafirler tarafından beğenileceğini umduklarını söyledi. Yılmaz'ın ıstakoz, lagos balığı, kereviz, havuç, soğan, çeşitli baharatlar kullanarak hazırladığı altınlı ıstakoz konsomenin yanındaikram edilecek yılbaşı gecesi menüsü şunlardan oluşuyor: "Jumbo karides salatası ve lakerda, votkalı nar sorbe, kimyonlu mercimek üzerinde susam yağında pişmiş lagos balığı, frik pilavı, çikolata sepeti içinde kestane sürpriz."

Swissotel Grand Efes de, yeni yıl akşamı sunacağı canlı müzik, DJ ve lezzetli menü seçenekleri ile Aquarium, Equinox ve SkyBar'da misafirlerini ağırlayacak. İzmir Körfezi manzarasıyla otelin 9. katında yer alan Equinox Restoran'da, Avustralyalı Baş Aşçı David Hoyle'un hazırlayacağı çok özel yeni yıl menüsü, limitsiz içki ve canlı keman, gitar ve vokal eşliğindeki bir gece geçirmek isteyen konuklara alternatif oluşturuyor. Aquarium Restoranda Yunan ezgileri eşliğinde, Ege mutfağının doyumsuz tatları, balık, et çeşitleri ve birbirinden lezzetli mezelerle dolu yılbaşı gecesi geçirmek isteyenler için seçeneklerin başında yer alıyor.İzmir'in İnciraltı semtindeki Crowne Plaza Otelinde yeni yılı karşı lamak isteyenler, özel yılbaşı menüsünü limitsiz yerli içkiyle alabilecek. Çeşme Ilıca Hotel, 2010'u şarkıcı Lara ile karşılayacak. Gala yemeği dahil kişi başı fiyatın 199 lira olduğu yılbaşı gecesinin öncesi ve sonrası günlerde fiyatlar yüzde 50 indirimli uygulanacak. Çeşme Sheraton ise Metin Kiper ve orkestrasıyla yeni yıla "merhaba" diyecek. Konukların hem yılbaşı gala yemeğinde birbirinden lezzetli yemekleri tatma imkanı bulacak, hem de canlı müzikle güzel bir gece geçirecekler.