YELKENCİ BURÇİN HAZARHUN VEFAT ETTİ

Yarış sırasında kendi teknesi Uka Uka'dan denize düşen usta yelkenci Burçin Hazarhun vefat etti

TURİZMİN SESİ


Haber Merkezi 
Bodrum(Anayurt)-  The Marmara ana sponsorluğu ve TEB Özel Bankacılığın desteği ile başlayan The Marmara BAYK Kış Trofesi yarışlarında ilk gün yelken kazaları yaşandı ve 1'i ölümlü olmak üzere 2 yelkenci yaralandı. Bodrum Kalesi açıklarında Cumartesi sabah saatlerinde start alınan yarışlarda havanın sert olması nedeniyle yarışmacılar zor anlar yaşadı.Geçirilen kazalar sonucu pazar günkü etap iptal oldu.Yarış sırasında , ”First” adlı teknenin yelkeninin kopması sonucu ipi kopan bumba direği teknede bulunan Erman Kırımlı’nın başına çarptı. Kırımlı’ya  ilk müdahale teknedeki arkadaşları tarafından yapıldı. Deniz kurtarma ve sahil güvenlik ekipleri yaralı Kırımlı'yı alarak kıyadaki ambulansa götürdü. Kırımlı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
Burçin Hazarhun kurtarılamadı
Bodrum’da hafta sonu düzenlenen BAYK yelken yarışlarışında Cumartesi günü kendi teknesinden dengesini kaybederek denize düşen usta yelkenci Burçin Hazarhun vefat etti. Yarış sırasında  Uka Uka isimli kendine ait teknesi ile yarışa katılan 52 yaşındaki Burçin Hazarhun, yarış sırasında dengesini kaybederek  denize düşmüştü. Yelken sporuna gönül vermiş usta bir yelkenci olan olan Hazarhun’un üzerindeki giysileri ile denize düştüğünü gören arkadaşlarına iyi olduğunu işaret ettiği ancak kısa bir süre sonra kendisini kurtarmaya gelenlerin, yelkencinin  denizde yüzüstü hareketsiz yattığını görünce hemen tekneye çıkardıkları öğrenildi. Teknede kalp masajı ve gerekli müdahaleleri yapıldıktan sonra Bodrum  Devlet Hastanesine ulaştırılmıştı. Burçin Hazarhun, müdahalenin ardından hastanede yoğun bakım servisine alınmıştı. Çok su yuttuğu, ciğerlerinin su dolu olduğu bilgisi verilen Burçin Hezarhun,bütün çabalara karşın Pazar günü sabaha karşı hayatını kaybetti.
 
Santa Klara teknesi  yelkencileri ölümden döndü
Sezonun ve trofenin ilk yarışında bir  kaza daha yaşandı. Karaada açıklarında şiddetli rüzgar nedeniyle ”Santa Klara” adındaki teknenin  direği koptu. Denizde alabora olan tekneye bölgeye yakın olan Deniz Kurtarma ekipleri yardımcı oldu.Ters dönen tekneye ulaşan kurtarma ekipleri, teknede bulunan 5 yelkenciyi tahliye ederek yarış teknesini kontrol altına aldı. Yarışmacılar Deniz Kurtarma ve Sahil Güvenlik botu ile karaya çıkartıldı.
 
Yarışlar iptal edildi
Bugüne dek Bayk kış trofesinde  üst üste böyle kaza geçirilmediğini söyleyen yelkenciler her şeye rağmen daha dikkatli olunması için bir birlerini uyardılar.Hazargun’un vefatı üzerine birçok yelken kuruluşu ve yelkenci dostları üzüntü duyduklarını  mesajlarla duyururken BAYK Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü de The Marmara BAYK Kış Trofesi yarışlarının ikinci gün Pazar günü yapılması gereken etap yarışları iptal edildi.