"YAZLIK SİNEMA" GENÇLİK İLE BULUŞTU

Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği ücretsiz açıkhava sineması “Umut”la başladı

TURİZMİN SESİ


İstanbul'un unutulmuşları arasında yer alan yazlık sinemaları günümüz gençleriyle buluşturan açık hava sinema akşamlarında ödüllü filmler 25 Ağustos 2011 tarihine kadar İstanbullularla buluşacak .Beyoğlu Belediyesi İstanbul'un unutulmuşları arasında yer alan ve 1970'li yıllarda kalmış yazlık sinemaları Beyoğlu'nda yeniden canlandırdı. Perdesinden ödüllü filmlerin seyirciyle buluştuğu yazlık sinema Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nin Şişhanedeki yeni yerinde kuruldu. Gençlik merkezinin amfi tiyatrosunun sahnesine kurulan sinema perdesinden ilk akşam yönetmenliğini Murat Aslan'ın yaptığı başrollerini Fikret Hakan, Zafer Algöz, Selim Erdoğan ile Zeynep Tokuş'un paylaştığı “Umut” seyirciyle buluştu. Yurtdışında hapis yatan Yılmaz'ın doğduğundan beri görmediği altı yaşındaki oğlu Umut'un hikayesini anlatan film Beyoğlu sakinlerinden tam not aldı.

7'den 70'e Herkes İzledi
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la birlikte filmi izleyen ilçe sakinleri, amansız bir hastalığa yakalanan oğlu Umut'u kurtarmak için kendini bir can pazarlığının içinde bulan Yılmaz'ın mücadelesini izlerken zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadılar. Filmi izleyemeye gelen gençler perdedeki filmi izlerken çekirdeklerini çitletip, içeceklerini yudumlamayı da ihmal etmedi. Amfi tiyatroyu dolduranlar yalnız gençler değildi. Anne ve babasıyla filmi izlemeye gelen çocuklarda sinemanın büyüsüne kapıldılar. Her güzel şey gibi yazlık sinemayı da çok çabuk seven ve uyum sağlayan çocuklar ellerinde dondurmalarıyla eğlencenin tadını çıkardı. Büyükler ise geçmiş yıllara nostalji yolculuğu yaparak kendi dönemlerindeki yazlık sinemaları ve filmleri hafızalarında canlandırdılar.


25 Ağustos'a Kadar Sinema Keyfi
Eski yıllarda İstanbul'un her semtinde olduğu gibi Beyoğlu'nun Kasımpaşa semtinde de yazın gelmesiyle kurulan yazlık sinema keyfini şimdilerde Şişhane'de yaşayan ilçe halkı her akşam farklı filmleri yıldızlar altında izleme keyfi yaşayacak. Beyoğlu Belediyesi Açıkhava Sineması'nda filmler gençlik merkezinin bahhçesinde her akşam bir film gösterime girecek. Saat 22.00'de başlayacak film gösterimim 23.30'da sona erecek. Sinema perdesinden sırasıyla, Aşk Tesadüfleri Sever”, “Deli Dumul”, “Eyvah Eyvah 2”, “Aşkın İkinci Yarısı”, New York'ta Beş Minare”, “Rio”, “Eşref Paşalılar”, “Çınar Ağacı”, Mahpeyker Kösem Sultan”, “Çakallarla Dans”, “Av Mevsimi”, “Adını Sen Koy”, “Kavşak”, Ya Sonra” filmleri geçecek. Beyoğlu'nda açık hava sinema keyfi 25 Ağustos 2011 tarihine kadar devam edecek.