YAZ OKULU ÇALIŞMALARI

Türkiye'nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi'nde, Ekol Drama Sanat Evi işbirliği ile 21 Haziran – 27 Ağustos tarihleri arasında, birbirinden farklı eğitim içeriklerinden oluşan “YAZ OKULU” çalışmaları başlıyor

TURİZMİN SESİ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde, Ekol Drama Sanat Evi işbirliği ile düzenlenen yaz okulu çalışmaları'nda 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan “Film Atölyesi” ile çocuklarınız hayatı bir vizörden inceleme fırsatı yakalayacak.

Farklı yaş grupları ile gerçekleştirilecek olan “Film Atölyesi” çalışmasında minikler hayal dünyalarındaki kahramanları anlatma fırsatı bulacaklar. Karakterlerinin hikayelerini de belirleyecek olan minik yönetmenler, son olarak senaryolarının karelerini resmederek, öğrenecekleri kamera kullanım yöntemleri ile kendi filmlerini çekebilecekler.

Minik yönetmenler, bu çalışma ile eğlenerek yeteneklerini geliştirecekleri bir yazın keyfini çıkarırken, Rahmi M. Koç Müzesi'ni de yakından tanıma fırsatı bulabilecekler.

“Yaz Okulu” projesinin Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirilmesinde ki temel amaç; çocuklara müze kültürü ve bilincini öğretmenin yanısıra, müzelerimizi mekan ve içerik olarak tanıtıp, genç nesillere müzeye gitme alışkanlığı kazandırmak ve gelecekte bu müzelere sahip çıkmalarını sağlamak. Yaz Okulu atölye çalışmaları sürecinde çocuklar, kullanılan “müzede drama”, “mekan drama”, “drama-mitoloji” ve “drama-tarih” metotları ile bir yandan Rahmi M. Koç Müzesi'nin ve müzenin bulunduğu bölgeyi tanıyacak, diğer yandan eğlenerek öğrendikleri olağanüstü keyifli bir yaz geçirecekler.

Rahmi M. Koç Müzesi – Ekol Drama işbirliği ile Yaz Okulu çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek eğitim atölyeleri;

“Film Atölyesi” 21 Haziran – 2 Temmuz 2010,

“Altın Boynuz Atölyesi” 05 Temmuz – 16 Temmuz 2010

“İcatlar ve Endüstriyel Tasarım Atölyesi” 19 Temmuz – 30 Temmuz 2010

“Fotoğraf ve Drama Atölyesi” 02 Ağustos – 13 Ağustos 2010

“Makine ve Ritim Atölyesi” 16 Ağustos – 26 Ağustos 2010

Yaz Okulu çalışmaları 5 - 6 / 7 - 9 / 10 - 12 yaş grupları ile gerçekleştirilecektir.

Yaz Okulu Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: Ekol Drama /0212 237 34 07/ 0212 234 09 93