YARALI CARETTA DENİZE KAVUŞTU

İzmir Körfezi'nde sahilde bulunan caretta carettanın, Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda görevli uzmanlar tarafından tedavi edildikten sonra denize bırakıldığı bildirildi

TURİZMİN SESİ


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya gö re, Sahilevleri bölgesinde karaya vurduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı görevlileri tarafından gözetim altına alınan ve taşıdığı enfeksiyon nedeniyle ağır bir hastalık geçirdiği belirlenen "Caretta Caretta" türü kaplumbağa, uygulanan antibiyotik tedavisine yanıt vererek sağlığına kavuştu. Bir hafta süresince tedavi gören kaplumbağaya buradaki uzmanlar ve bakıcıları tarafından "Şeker" adı verildi.

Tedavisinin ardından Urla'ya bağlı Demircili Köyü sahillerinde denize bırakılması kararlaştırılan kaplumbağa, Büyükşehir Belediye Ba şkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Taşkavak'ın nezaretinde suya bırakıldı. Prof. Dr. Taşkavak, Şeker'in büyük olasılıkla çiftleş mek üzere kendi türünün yoğun olarak bulunduğu Yunanistan'ın Zakintos adasına gideceğini ifade etti. Kocaoğlu ise ölmek üzereyken bulunan caretta carettanın yeniden sağlığına kavuşmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.