YAPI KREDİ BANKACILIK AKADEMİSİ

Finans sektörünün en iyi bankacılarını yetiştirme vizyonuyla kurulan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, (YKBA) Yapı Kredi Azerbaycan'da da hizmet vermeye başladı

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ
İSTANBUL-Bakü'de gerçekleştirilen açılışa, Yapı Kredi Azerbaycan çalışanların yanı sıra Azerbaycan Bankalar Birliği Eğitim Merkezi Başkanı , ülkenin önde gelen akademisyenleri ve Azerbaycan basını katıldı.
Türkiye'nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden YKBA'nın Azerbaycan'da da eğitimlere başlaması hakkında bir açıklama yapan Yapı Kredi İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, “Yapı Kredi olarak eğitim alanındaki vizyonunu yurtdışına taşıyan ilk finans kurumu olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de olduğu gibi Azerbaycan'da da donanımlı, sektörün gelişimine önemli katkılar sağlayacak insan kaynağı yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu çalışma Bankamızın Azerbaycan'daki faaliyetlerine ve bu ülkenin geleceğine olan inancımızın da bir göstergesi” şeklinde konuştu.

Yapı Kredi Azerbaycan Genel Müdürü Coşkun Bulak ise bu önemli girişimin Yapı Kredi'nin Azerbaycan'daki büyüme hedeflerine paralel bir stratejinin ürünü olduğunu söyledi. Azerbaycan'da vasıflı insan kaynağını geliştirerek sektörde fark yaratacaklarını belirten Bulak, bu yatırımın geleceğe yönelik atılmış cok önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

2008'de kuruluşunun ilk yılında IQPC CUBIC'in En İyi Yeni Kurumsal Üniversite ödülüne layık görülen YKBA, dünyanın en etkin ve prestijli mimarlık yayınları arasında bulunan ArchDaily tarafından da eğitim kategorisinde Yılın Binası (Building of the Year 2009) seçilmişti. 2010 yılında da American Society for Training and Development tarafından verilen, eğitim ve gelişim alanında dünyanın en prestijli ödülü olan “ASTD BEST 2010 Ödülü”nü almaya hak kazandı.