WTM SEKTÖR RAPORU YAYINLADI

World Travel Market 2011 Turizm Endüstrisi Raporu yayınlandı

TURİZMİN SESİ


İngiliz turizm sektörü profesyonelleri ve tatilcilerinin görüşlerine bağlı kalınarak hazırlanan raporda turizm sektörü açısından 2012 ve sonraki yıllar için önemli tespitlere yer verildi 1029 turizm profesyoneli ve 1006 İngiliz tatilcinin katılıyla gerçekleşen raporda öne çıkan noktalardan ilki dünyayı saran kriz ortamının turizm sektöründeki talep üzerinde olumsuz etki yapmaya devam ettiği oldu.

Rapora göre İngiliz tatilcilerin yüzde 38'i 2011 yılında tatil planlarını iptal etmek zorunda kaldı. Ülkede tatile çıkacak kadar şanslı olan kesimin ise yüzde 59'u bir kez tatile çıkmakla yetinmek zorunda kaldı. Kriz koşulları ülke çapında her şey dahile olan ilgiyi yüksek tutmaya devam ediyor.

Raporda İngiltere pazarını şekillendiren son dönemdeki önemli gelişmelerden biri olarak ülkedeki seyahat ve havayolu vergilerinin artışı gösterildi. Rapora göre İngiliz tatilcilerin yüzde 31'i vergiler nedeniyle çıktıkları tatil sayısını azalttılar. Yüzde 5'i ise bu vergiler nedeniyle tatile çıkmaktan vazgeçti.

Raporda sosyal medyanın tüketici kararlarında çok önemli rol oynayan bir olgu olduğuna vurgu yapıldı.

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
//www.wtmlondon.com/files/onsite_wtm_industry_report_2011.pdf