Wizz Air abonelik programını başlattı

Avrupa'nın en büyük 10 havayolundan biri olan düşük maliyetli havayolu şirketi Wizz Air, dün yıllık sadece 599 avro karşılığında sınırsız uçuş imkanı sunan bir abonelik hizmeti duyurdu

 TURİZMİN SESİ


Custom Travel Solutions (CTS) şirketinden Mike Putman, "Gerçekten 'sınırsız' derken açıkça şartlar ve koşullar var ve biletinizi en az 72 saat önceden ayırtmanız gerektiğini belirtmek isterim" diyor . Bu gelişme, Wizz Air'in geçen yıl belirli rotalarda sınırlı abonelik hizmetini denemesinin ardından geldi. Bir seyahat hizmeti sağlayıcısının neden böyle bir hizmeti başlatmak isteyebileceği sorulduğunda, şirketi kapalı kullanıcı grupları için yazılım hizmeti olarak özel etiketli platform sunan Putman, yalnızca tekrarlayan gelirlerin ve artan müşteri sadakatinin bile dikkate değer olduğunu belirtiyor. Örneğin bize "Wizz'in hala yan gelirler için ücret talep edeceğini ve bazı durumlarda açıkça ödeme yapmak zorunda olan bir arkadaşını da beraberinde getireceğini varsayıyoruz... ve bu arada rakip bir havayolunda uçmuyorlar, bu yüzden beğenilecek çok şey var" diyor.
 
Putman, yalnızca havayolu veya otel gibi seyahat sağlayıcılarının abonelik modelleri sunamayacağını, aynı zamanda çevrimiçi seyahat acentelerinin veya çalışanlara sağlanan fayda planlarının da, kullanıcının bir ücret ödemesi karşılığında indirimler ve hizmetlere özel erişim elde ettiği modeller sunabileceğini belirtiyor.Peki bir şirket seyahat abonelik programı oluştururken nasıl bir yol izlemeli? Putman, bu konuda deneyimli bir üçüncü tarafla ortaklık kurmanın gerekliliğine dikkat çekiyor ve hatta Wizz Air'in bu ürünü elde etmek için abonelik teknolojisi uzmanları Caravelo ile ortaklık kurduğunu vurguluyor.
 
Son düşünce olarak Putman şunları gözlemliyor: "Amazon Prime Day'in son başarısı, her dikeydeki işletmelere abonelik modellerinin büyüyen gücünü gösterdi. Sonuç olarak, seyahat satan daha fazla üyelik organizasyonu ve sadakat programı görüyoruz - tipik müşterilerimiz olan - seyahat için bu modeli araştırıyor ve abonelerini kapalı kullanıcı gruplarına kattıklarında teknolojiyi en iyi şekilde nasıl çalıştıracaklarını soruyorlar. Bu alanın gerçekten büyük bir büyümeye hazır olduğuna inanıyoruz, ancak şirketler bunu keşfetmek istiyorlarsa, fırsatı kaçırmamak için yakında harekete geçmeleri gerekiyor." CTS ile görüşmek için Roman Townsend ile rtownsend@belverapartners.com adresinden iletişime geçin.