“WİMDU” İLE ALTERNATİFLERİNİZ DAHA ÇOK

Wimdu, yurtiçi ya da yurtdışı tatillerini ev konforunda geçirmeyi tercih edenlere, bunu otel maliyetlerinin çok altında gerçekleştirme fırsatını sunuyor

TURİZMİN SESİ


Dünyada son yılların en hızlı gelişen tatil trendi kısa dönemli konut/oda kiralama sistemi artık Türkiye'de. Avrupa'nın en hızlı büyüyen konaklama sitesi Wimdu (www.wimdu.com), Türkiye'deki ofisini geçtiğimiz günlerde açtı. Wimdu, yurtiçi ya da yurtdışı tatillerini ev konforunda geçirmeyi tercih edenlere, bunu otel maliyetlerinin çok altında gerçekleştirme fırsatını sunuyor. Her türlü ihtiyaç, beklenti ve bütçeye uygun konaklama çözümleri sunan Wimdu, tatil deneyimini turist gibi değil de o şehrin yerlisi gibi yaşamak isteyenler için de ideal bir alternatif oluşturuyor. Tatil, iş ya da herhangi bir amaçla seyahat edenlere, dünyanın 50 ülkesinde kısa dönemli ev ya da oda kiralama imkânı veren Wimdu'nun web sitesinde 20 binden fazla konaklama seçeneğine ulaşılabiliyor.

Otel fiyatlarından daha uyguna tatil
Wimdu, özellikle, aile ve grup tatilleri gibi 2 kişiden fazla olunan ve daha fazla özel alanın tercih edildiği durumlarda gecelik ortalama otel fiyatlarına oranla çok ekonomik alternatifler sunuyor. Moskova, New York, Paris, Hong Kong gibi gecelik ortalama otel fiyatlarının 500 TL'yi bulabildiği şehirlerde Wimdu ile gecelik 100-150 TL arası fiyatlara ev ortamında konaklama imkanı yakalanabiliyor.

Lüks konutlar da var
Wimdu sadece yerel ve ekonomik konaklama alternatifleri arayanlara değil, lüks ve özel tercihleri olanlara da hitap ediyor. Tatillerini müstakil evlerde, sitelerde veya özel tasarımlı ve mimarisi olan konutlarda geçirmek isteyenler de Wimdu veritabanından birçok seçeneğe ulaşabiliyor. Hatta Wimdu üzerinden tatil veya düğün gibi organizasyonlar için 27 odalı özel bir kale bile kiralamanız mümkün 
İster ağaç evde, ister kanalda bir botta, ister bir vinçte konakla
Klasik otel konaklamalarından sıkılanlar veya tatillerinde yeni bir deneyim yaşamak isteyenlere de Wimdu birçok seçenek sunuyor. Wimdu ile çocukluk hayallerinin bir parçası olan bir ağaç evde  eve dönüştürülmüş bir liman vincinde  ya da bir kurtarma kapsülünde  konaklamak mümkün.

Siz tatildeyken eviniz tatil parasını çıkarabilir
Son dönemde dünyada seyahat endüstrisinde devrim niteliğinde değişiklikler yaşandığını belirten Wimdu Türkiye Ülke Müdürü Uğur Samut, low-cost hava taşımacılığı sayesinde eskiye göre daha fazla kişinin, özellikle de gençlerin seyahat etmeye başladığını söyledi. Wimdu'nun sunduğu kısa dönemli ev/oda kiralama sisteminin de konaklama boyutuyla bu devrimi tamamlayıcı rol üstlendiğini belirten Samut, “Gelişen iletişim teknolojileri ve hava taşımacılığında ucuzlayan fiyatlar özellikle yurtdışı seyahatlerini daha ulaşılabilir seviyelere getirdi. Bir anlamda seyahat demokratikleşti. Seyahat tutkunları artık bir servet ödemeden de yeni yerler keşfedebiliyor. Wimdu ise internetin gücünü kullanarak tatilciye farklı bir boyut sunuyor.

Bu sistemde konaklayacağınız evi ve belki de size rehberlik edecek evsahibini internet üzerinden seçme şansına sahipsiniz. Wimdu ile ev ya da oda kiralayarak şehri bir turist gibi değil de o şehrin yerlisi gibi deneyimleme imkanı oldukça çok heyecan verici.”dedi. Sistemin hem tatilci hem de ev sahibi için kazan-kazan bir ilişki yarattığını belirten Samut, tatile çıkanların aynı tarihlerde boş kalan kendi evlerini Wimdu üzerinden kısa dönemli kiralayarak tatil paralarının bir kısmını çıkarmalarının da mümkün olduğunu söyledi.

Ev sahipleri için kısa dönemli kiralamanın getirisi daha yüksek
Wimdu sisteminin ev sahipleri için de ek kazanç fırsatı yarattığını söyleyen Samut, Londra'da yapılan bir araştırmada günlük kiralama seçeneğinin uzun dönemli kiralamalara kıyasla çok daha yüksek getiri sağladığının görüldüğünü söyledi. Samut, “Özellikle şehir merkezlerinde, turistik noktalara yakın lokasyonlarda günlük ev kiralama ile elde edilen gelir uzun dönemli kiralamaya göre çok daha yüksek olabiliyor. Aynı şey özellikle yazlık tatil yöreleri için de geçerli. Türkiye'de yazlık evini yalnızca 1 ay kullanan binlerce insan için Wimdu kazançlı bir seçenek sunabilir.” dedi.

Turizm sektöründe giderek büyüyen yeni bir pazar
2010 yılında sadece Amerika ve Avrupa'da 85 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen kısa dönemli konut kiralama pazarı içinde Wimdu gibi online kiralama şirketlerinin payı giderek artıyor. Kısa dönemli konut kiralamalarının şu anda %20'sinden azı Wimdu gibi siteler üzerinden yapılırken, sağladıkları avantajlar nedeniyle önümüzdeki yıllarda bu şirketlerin pazar paylarının çok daha fazla artması bekleniyor. 2010 yılı itibariyle, dünya çapında kısa dönemli konut kiralaması yapan 20 milyondan fazla kişi bulunuyor ve bu müşterilerin %60'ı kiralamalarını bir haftadan daha az süreler için
yapıyor.