WİMBLEDON RÜYASI

130 yılı aşkın bir süredir Haziran ayının son günlerinde bütün dünyanın gözü Londra'nın güneybatısındaki bu güzel semte; Wimbledon'a çeviriliyor.

TURİZMİN SESİ


Beyaz giysiler, muhteşem oyuncular, çekişmeli maçlar, binlerce şık ve zarif seyirci ve lezzetli ikramlar anlamına gelen Wimbledon “Çim Kort” Tenis Turnuvası tarihe geçmiş efsane oyuncuların izinde emin adımlarla ilerleyen yeni nesil yetenekli raketlerin rüyalarının gerçekleştiği yer olmaya devam ediyor...

Rakip erkek ve bayan raketler, şampiyonluk ünvanını almak ve adlarını şampiyonuk kupasına ya da tabağına yazdırmak için kıyasıya mücadele veriyorlar. İlki 1877 yılında erkeklerin katıldığı amatör bir turnuva olarak düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası, 7 sene sonra bayan oyuncuların da katılımı ile kısa bir süre içinde tanınmış ve prestijli bir turnuva haline gelmiştir. Mücadele eden oyuncuların kariyerlerindeki önemli dönüm noktalarından biri olan Wimbledon'un hafızalara kazınmış şampiyonları arasında Fred Perry, Pete Sampras, Boris Becker (erkeklerde tarihin en genç şampiyonu), Roger Federer, Rafael Nadal, Steffi Graff, Helen Wills Moody, Williams kardeşler ve Wimbledon'da 326 maç oynayan inanılmaz ve unutulmaz Martina Navrátilová gelmektedir.


Büyük Britanya'daki en prestijli sosyal etkinliklerden biri olan Wimbledon, tenis ziyafeti sunmakla kalmaıyor tribünlerdeki ve sahadaki birbirinden şık ve zarif izleyici ve oyuncularıyla her yıl elit bir moda şölenine dönüşüyor. Öyle ki saha içi ve kenarlarındaki top toplayıcı çocukların ünüformaları bile ünlü modacı Ralph Lauren imzası taşıyor. Wimbledon Çim Kort Turnuvası'nın bir başka özelliği de turnuva sırasında izleyicilere yapılan lezzetli ikramlar. Ve bu ikramların başında da taze çilek ve krema geliyor. Wimbledon için Londra'nın bu bölgesinde her sene ortalama 30 ton çilek ve 7000 litre krema tüketiliyor. Efsane olmaya aday raketlerin sergilediği mükemmel mücadelelerin izleyenlere taze çilek ve krema eşliğinde sunulduğu Wimbledon turnuvası bu özelliğiyle de dünyaca ünlü diğer tenis turnuvaları arasında bir adım öne çıkıyor.


Turnuva, tarihi boyunca yalnızca birkaç kez kötü hava koşulları nedeniyle ertelenmiştir. Ancak bu yıldan itibaren merkez kortta açılır kapanır bir çatı kullanılacak ve böylece maçlara yağmur nedeniyle ara verilmesi de tarihe karışacak. Artık Wimbledon için akıllara gelen tek soru hava muhalefeti sebebiyle maçların ertelenip ertelenmeyeceği değil zaferi kazanmak için büyük çaba gösteren raketlerden bu yıl kimin şampiyon olacağı... Nadal, bir sene önce olduğu gibi Federer'i yenebilecek mi? Ya da İsviçreli sporcu yine şampiyon mu olacak? Kadınlarda final maçını yine Williams kardeşler mi oynayacak? Bu eşsiz etkinliğin bir parçası olmak için öneriler:

Bu yıl 22 Haziran'da başlayacak olan Wimbledon Çim Kort Tenis Turnuvası'na easyJet Havayolları'nın Londra Luton ve Gatwick güzargahlarına uçuşları iyi birer alternatif teşkil ediyor. İstanbul'dan her gün karşılıklı uçuşların bulunduğu bu iki güzargatan birine www.easyJet.com  adresinden yerinizi ayırtabilir, erken rezervasyon avantajlarından da yararlanarak uygun koşullarla seyahat edilebilirsiniz. Ayrıca yine aynı web sitesi üzerinden easyHotels'in konaklama yelpazesinde bulunan 15.000'i aşkın otel ve daire seçeneklerinden yararlanıp Europcar'dan çok uygun fiyatlarla araç kiralamak ve özel indirim fırsatları yakalamak da mümkün.


EASYJET HAVAYOLU HAKKINDA
Avrupa'nın önde gelen düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet, 175 uçağı ile 27 ülkede, 110 havaalanı arasında 420 güzergâhta hizmet vermektedir. Şirket son 12 ayda 44 milyonun üzerinde yolcu taşımıştır.

easyJet Sabiha Gökçen Havaalanı ile Londra Luton ve Londra Gatwick Havaalanları arasında her gün karşılıklı uçuşlar gerçekleştirmektedir. Sabiha Gökçen ve Basel Mulhouse Havaalanı arasında haftada 6 gün karşılıklı uçuşlar gerçekleştirmektedir. 31 Mart 2008 tarihi itibariyle Londra Gatwick Havaalanı ile Dalaman Havaalanı uçuşlarına başlamıştır. 23 Nisan 2009 tarihi itibariyle Londra Gatwick Havaalanı ile Bodrum Havaalanı arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri karşılıklı uçuşlara başlamıştır. 6 Ağustos 2009 tarihi itibariyle de Manchester Havaalanı ile Dalaman Havaalanı arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak kaydıyla haftada 3 gün karşılıklı uçuşlara başlayacaktır.