Viyana Dünya Müzesi, Viyanalı üretici firmalarının ürünlerini de beğenilere sunuyor

Viyana Dünya Müzesi, müzede gerçekleşen sergi ve kolleksiyonlara ait parçalardan oluşan zengin bir hediyelik eşya portföyüne sahip

TURİZMİN SESİ


Viyana müzelerindeki alışveriş dükkanları çok özel sanat katalogları, replikalar ve özgün hediyelik eşyalardan oluşan oldukça zengin bir ürün çeşitliliğine sahiptir. Viyana'nın kalbinde yer alan ve eski Habsburg rezidansı olan Hofburg’u ve orada bulunan diğer kurumların tarihi hakkında geniş bilgiler veren yeni bir iletişim noktası açıldı. Hofburg Bilgi Merkezi, Viyana Dünya Müzesi’nin girişinin solunda yer alıyor olup, dünyanın en büyük saray komplekslerinden birine yapılacak turların başlangıç noktası konumundadır. Aynı şekilde yeni açılan Imperial Shop Vienna, oldukça göz alıcı hediyelik eşyaların yanı sıra eski saray tedarikçilerinin ve köklü . Bu dükkanlar küçük bir armağan ya da pahalı lüks bir hediye olsun, her zaman Viyana’ya ait bir parçayı yanınızda götürme şansı sunuyor.

Viyana Hofburg’un içindeki diğer kurumların da hediyelik eşya dükkanları vardır. Örneğin 2017 yılının Ekim ayında açılan Viyana Dünya Müzesi, müzede gerçekleşen sergi ve kolleksiyonlara ait parçalardan oluşan zengin bir hediyelik eşya portföyüne sahip. Sisi Müzesi’nin hediyelik eşya dükkanından ise, üzerlerinde imparatoriçenin portresinin olduğu kahve fincanları, mücevherlerinin imitasyonları ve Habsburg’lular hakkında biyografiler gibi birçok ürün satın alınabilir. İspanyol Saray Binicilik Okulu’nda ise binicilik okulunun üniformasına ait, krem renginde orjinal ham deriden yapılmış binici eldivenleri gibi oldukça özel hediyelikler bulunmaktadır. Viyana Yahudi Müzesi’nin hediyelik dükkanı kısa bir zaman önce yenilendi. Gottfried & Söhne ismindeki dükkan, daha ziyade İsrail tasarımlarına öncelik veriyor ve aynı zamanda ziyaretçilerine birçok basılı yayın ve katalog da sunuyorlar. 2017 yılının sonbaharında açılan Viyana Dom Müzesi, adını aldığı Aziz Stefan Katedrali ve katedralin dikkat çeken çatısına ait tasarımlardan ilham alan birçok hediyelik eşya ile ilgi çekiyor.

Elbette, diğer Viyana müzeleri de oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip. Viyana Sanat Tarihi Müzesi’nde tablolara yapılan mücevherlerin reprodüksiyonları, Viyana Sanat Tarihi Müzesi’nde bulunan meşhur ‘Willendorflu Venüs’e ait replikalar, Leopold Müzesi’nde bulunan Egon-Schiele tablolarının baskıları, mumok’da bulunan güzel sanatlar kataloğu, Albertina’daki renkli plastikten yapılmış Dürer Tavşanı, Belvedere’de bulunan Klimt ürünleri, Kunst Haus Viyana’da bulunan Friedrich-Hundertwasser hediyelikleri ve MAK Tasarım Dükkanı’nda bulunan daha birçok ilginç tasarım ürünü müzelerden alabileceğiniz hediyeliklere örnek olarak sayılabilir.