VEKİLLER VAN KAHVALTISINDA BULUŞTU

Kahvaltıda Van'ın ünlü otlu peyniri, petek balı ve yumurtalı kavurması ikram edildi

TURİZMİN SESİ


AK Parti Van milletvekillerinin Meclis'te verdikleri kahvaltı, muhalefet ve iktidar milletvekillerini buluşturdu. Kahvaltıya katılan milletvekilleri, Van kahvaltısına övgüler yağdırırken, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, "Siyasetle ilgili bir toplantı değil. Amacımız, tamamen arkadaşlarımızla Van'ı buluşturmaktı" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve AK Parti'nin diğer Van milletvekilleri, Meclis'te iktidar ve muhalefet milletvekillerini 'Van Kahvaltısı'nda buluşturdu. Van'ın yöresel kahvaltı ürünlerinin ikram edildiği kahvaltıya ilgi büyük oldu. Kahvaltıya Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut ve Meral Akşener, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve çok sayıda milletvekili katıldı. Kahvaltıya muhalefetten CHP Çanakkale Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Ahmet Küçük, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras gibi isimlerin de katılması dikkat çekti.

Kahvaltıda Van'ın ünlü otlu peyniri, petek balı ve yumurtalı kavurması ikram edildi. Kahvaltıya katılan MHP'li Meclis Başkanvekili Meral Akşener, siyasetle ilgili soruları cevapsız bırakarak, "Güzide şehrimizden, bu ürünlerden bahsetmelisiniz. Eşlerinize de götürmelisiniz. Paket yaptırın eşlerinize götürün" tavsiyesinde bulundu. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kahvaltıda CHP ve MHP milletvekillerinin de bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin özlediği tablo budur. Meclis uzlaşma, diyalog ve sorunları germeden çözme yeri olmalı. Buna ihtiyacımız var. Doğrusu bu" diye konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da gündeme ilişkin sorulara cevap vermedi. Fırat, "Van kahvaltısının üstüne bir kahvaltı olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle bir numara Van kahvaltısı" diye konuştu. Kahvaltının ev sahipliğini yapan AK Parti Van Milletvekili Orhan ise Van kahvaltısında Türkiye'nin her yerinde olmayan güzel tatlar olduğunu vurgulayarak, kahvaltıda ikram edilen ürünleri anlattı. Orhan, "Otlu peynir, güzel bir petek balı var. Kaymağı, cevizi çok güzel. Cacığı var. Murtuğa denen özel bir yemeği var. Kavut denen özel bir yemeği var. Van'a has kavurmalı yumurta var.

Tandır ekmeği, lavaş ekmeği, kete Van'ın özel tatları" şeklinde konuştu. Orhan, 'Bu bir barış kahvaltısı mı?' sorusu üzerine, "Siyaset, mecrasında akıp gidecek. Siyasetle ilgili bir toplantı değil. Tamamen arkadaşlarımızla Van'ı buluşturmaktı amacımız. Katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. Orhan, bir soru üzerine Başbakan'a da davetiye gönderdiklerini ama İspanya'dan gece geç geldiği için Başbakan'ın katılamadığını söyledi. Orhan, ayrım yapmadan bütün gruplara ve bütün milletvekillerine davetiye gönderdiklerini, herkesin haberinin olduğunu belirtti.
Kahvaltının sonunda AK Parti Van milletvekilleri, kahvaltıya katılan milletvekillerini uğurladı.