Vee işte '70'lik Meyhane'

4 ay önce kapılarını açan 70'lik Meyhane özellikle finans piyasası yöneticileriyle otomotiv ve tekstil patronlarının uğrak yeri oldu

TURİZMİN SESİ

Organik otları, taptaze günlük mezeleri, iştah açıcı ara sıcakları, leziz balık ve et yemekleri ile misafirlerini ağırlayan '70'lik Meyhane' kapılarını açtı. Yıllardır farklı alanlarda restoran işletmeciliği yapan iki eski dost Mustafa Kemal Akgültan ve Cihansın Gülle'nin 'lezzet tutkusu' bu kez onları hayalleri olan '70'lik Meyhane'de buluşturdu. Profesyonel ekibin başında bizzat mutfağa giren Akgültan ve Gülle lezzetinden emin olmadıkları hiçbir mezeyi misafirlerine sunmuyor.

Barbunya pilaki, közde patlıcan, haydari, çerkez tavuğu, fava, pastırmalı humus gibi lezzetlerin yanı sıra Ermeni mezelerinden Girit ezmesine, muhammaradan deniz börülcesine, kaya koruğundan taze kekik ekşisine 70 çeşit meze mevsimine göre özenle ve günlük olarak hazırlanıyor.

 
'70'lik Meyhane'de karides söğüş, karides güveç, midye tava, kalamar tava, ahtapot ızgara, balık kavurma gibi ara sıcak deniz ürünleri de yine taze ve günlük alınarak hazırlanıyor. Bu da tüm ürünlerde lezzet va sağlık garantisi sağlıyor. Sipariş üzerine anında hazırlanan sıcak Arnavut Ciğeri ise şimdiden efsane olmuş durumda. Kavurmalar, köfte ızgara, antrikot, tavuktan oluşan ana yemek kısmına günlük olarak Boğaz sularından çıkan taptaze balık tavalar eşlik ediyor.
 
 
"70'LER VE TÜRK SANAT MÜZİĞİ"
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne komşu, Etiler-Levent aksında küçük Armutlu'da dört ay önce kapılarını açan '70'lik Meyhane', geniş Türk sanat müziği ve 70'lerin Türk Pop Müziği arşivi, duvarları süsleyen eski İstanbul fotoğrafları, ahşap dekorasyonu, beyaz masa örtüleriyle nostaljik İstanbul meyhanelerinin karakteristik özelliklerini taşıyor. Tavan pervanelerinin serinlettiği mekanda misafirler, yemek istediklerini tavandaki kara tahtaya tebeşirle yazılmış menüden seçiyor, isteğe bağlı olarak yemeklerini canlı fasıl eşliğinde alabiliyor. Bulunduğu konum itibariyle finans ve bankacılık piyasası yöneticilerinin, akademisyenlerin, tıp, otomotiv ve tekstil patronlarının aileleriyle birlikte müdavimi olduğu '70'lik Meyhane' sakinliği ve huzur veren ortamının yanı sıra uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Otopark sorununun olmadığı ve vale hizmetinin de verildiği bu nezih mekan aynı zamanda 'gökdelenler' manzarası ve güneşin dev kuleler arasından batış görüntüsüyle de dikkat çekiyor. 
 
0212 277 66 12