VEDAT BAŞARAN İLGİYLE İZLENDİ

Haliç Üniversitesi Aşçılık Okulu ve Gıda Bölümü Öğrencilerine Düzenlenen Paneller Dizisinin Bu Haftaki Konuğu Türk Mutfağının Duayen isimlerinden Vedat Başaran'dı.

TURİZMİN SESİ


Türk mutfağına bir dönem damgasını vuran FERİYE RESTAURANT ve  NAR RESTAURANT kurucusu olan Vedat Başaran Haliç Üniversitesi Aşçılık Okulu ve Gıda Bölümü öğrencilerine dünya mutfak kültürü tarihi hakkındanki paneli ilgiyle izlendi.
 
 
Haliç Üniversitesinde düzenlenen DÜNYA MUTFAK TARİHİ Panelinde Vedat Başaran Yakın yüzyılımızda dünya üzerinde yenilebilinir gıdanın dünya üzerindeki yayılımı ve 2000 yıllarımızda değişen yeme kültürü üzerinde deneyimlerini paylaştı.Vedat Başaran 'Süt ürünlerinden yoğurt,peynir,tereyağın dünya üzerindeki üretim başlangıç tarihi orta asya bölgesinden dünya mutfaklarına yayılması,uzak doğu ülkeleri çin,japonya ve hindistanın dünya mutfaklarındaki yemek üstünlüğü ve doğal beslenme üzerindeki etkileri,1800 yıllarda dünyada baharatın yemek kültürü üzerindeki etkinliği üzerinde konuşmalar yaptı
 
 
Haliç üniversitesinde düzenlenen DÜNYA MUTFAK TARİHİ PANELİNE Okul müdürü Yrd.Doç.Dr. Fikri Eralp,Aşçılık Okulu Bölüm Başkanı Fatma Özhan ve Haliç üniversitesi aşçılık okulu hocaları Murat Doğan,Gülden Atay , Gül Küçükaltan ,İlhan Özcan ve Panele misafir olarak  Öğretim Görevlisi Ahmet Yavuz katıldılar. Haliç Üniversitesi Tarafından Panel Bitiminde VEDAT BAŞARAN'a Plaket Verildi.
 
 
Haliç Üniversitesinin önümüzdeki haftaki konuğu Ömür Akkor .  Haliç Üniversitesinin mecidiyeköy Konferans Salonunda  20 mart çarşamba  günü saat 14.00 de gerçekleşecek panelde  "Fransa'da  Dünyanın en iyi mutfak tarihi kitabı seçilen Selçuklu Mutfağı yazarı Sayın Ömür Akkor olacak.