VATSO PROJE VE ÖNERİ ÇALIŞTAYI

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın kalkınma proje ve öneri çalışması, Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve VATSO heyetinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü makamında ziyareti ile bakanlık gündemine taşındı

TURİZMİN SESİ


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, OSB Başkanı Sinan Hakan, VATSO Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Orhun, Tarım İl Müdürü Mehmet İncir, VATSO Meclis Üyeleri Mehmet Çilingir ve Hakan Emekçi'den oluşan VATSO heyeti, ilimizde uygulanmasında yarar görülen proje ve önerileri içeren talep dosyasını Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın girişimleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün makamında kendisine sundu.

VATSO heyetini kabul toplantısına bakanlığın üst düzey bürokratları ile katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın Van ve bölge için başlattığı çalışmaları çok önemsediklerini belirterek başlattığınız proje fikirleriniz ve yapmış olduğunuz girişimleri içeren çalışmayı ve hazırladığınız dosyayı kabul ediyorum. Ben bir Vanlı gibi bu proje çalışmalarının takipçisi olacağım. Van ve çevresi önemli potansiyellere sahiptir. Bu durumun kalkınma açısından değerlendirilmesini sağlamalıyız” dedi. 30 dakika olarak planlanan randevu Bakan Ergün'ün heyete gösterdiği ilgi nedeni ile 1,5 saat sürdü.

Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığında düzenlenen toplantıya VATSO heyetine bizzat eşlik ederek katılan Van Milletvekili Gülşen Orhan ise; “Van'da Ticaret ve Sanayi Odamızın başlattığı bu değerli işbirliği ve çalışmalar ile gurur duydum. İlimizin kalkınması ve gelişmesi için bu görüşme ve ziyaretler çok önemli. Bu vesile ile VATSO'nun başlattığı çalışmaların bakanlık nezdinde kabul edilmesi için Van Milletvekili olarak elimden geleni yapacağım” dedi. Van Milletvekili Gülşen Orhan ayrıca Projenin kabulü için VATSO başkanı ile haklı ve ısrarcı tavır sergileyerek etkili oldu.

Van Milletvekillerinden VATSO Heyetine sıcak karşılama
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinden olan oluşan VATSO Heyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile yapılan görüşmelerden sonra Ankara'da Van Milletvekillerinin yakın ilgisi ile karşılaştı. İlk olarak Van Milletvekili Burhan Kayatürk, yoğun iş programı ve sağlık sorunlarına rağmen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve heyetini kabul etti. Van'ın çok önemli bir kent olduğunu belirten Kayatürk “Bu önemli kentin kurumları da önemli işler yapmalı. VATSO'nun başlattığı ve ilimizin kaderini değiştirecek çalışmaları çok değerli buluyorum ve sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi. Burhan Kayatürk, ayrıca sınır ticareti yapan esnaf ve tüccarı sıkıntıya sokan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintilerinin ortadan kaldırılması için 2 kez Gümrükler Genel Müdürü ile görüşerek VATSO heyetine iletilen bu sorunun takipçisi olmuştur.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'de VATSO Heyetini kabul etti. Kendi çalışma ofisinde VATSO Heyetini karşılayan Hüseyin Çelik, Van'ın artık kabuğunu kırma vaktinin geldiğini, bir Vanlı olarak yapılacak her çalışmaya her zaman olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağını ve destek vereceğini söyledi. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu ise, Çelik'e “Her ne kadar Gaziantep'ten seçilmiş olsanız da sizi Van milletvekili olarak kabul ediyoruz, ilimize çok büyük destekleriniz ve katkılarınız olduğunu tüm Van kamuoyu gibi bizler de takdirle karşılıyoruz” dedi.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise VATSO Heyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bürosunda kabul etti. Çiftçi, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın Van'ın en önemli meslek örgütü olduğunu belirterek “Van'ın kurtuluşu böylesi hazırlanacak büyük projelerle mümkündür. Bunun için birlikte hareket etmek gerek. Sizlerin Sivil Toplumu Örgütü olarak başlattığınız bu çalışmaya bizler de siyasetçiler olarak destek vermeliyiz” dedi. Fatih Çiftçi ayrıca VATSO Heyeti onuruna Mecliste yemek verdi.