USTALAR NASIL YAPAR? GERÇEKLEŞTİ

Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve İlizarov Yöntemleri Uygulama, Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen “Ustalar Nasıl Yapar”? toplantısı 5-6 Mart 2010 tarihinde Elite World İstanbul Otel'de gerçekleşti.

TURİZMİN SESİ


Ülkemizdeki köklü ve öncü tıp fakültelerindeki duayen hocaların yanında konularında ileri deneyime sahip yurtdışından katılan değerli konuşmacıların katkılarıyla Ekstremite Rekonstrüksiyonu ve İlizarov Cerrahisindeki temel ve son teknikler katılımcılar ile paylaşıldı. Toplantının ilk günü “Kalça hastalıkları ve tedavisi”, “Femur hastalıkları ve Tedavisi”, adı altında iki panel gerçekleştirilirken “Çok menteşeli fiksatör yardımıyla demormite düzeltme”, “Yeni nesil İM civilerinin kullanılması” konulu workshoplar yapıldı. 175 Türk ortopedistin katıldığı toplantının ikinci gününde panel konuları “Diz hastalıkları ve tedavisi” ve “Tibia hastalıkları ve tedavisi”; workshop konuları ise “Sirküler fiksatörler kemik transportu” ve “Smart correction” oldu.

İki gün süren toplantıda Dr. Philipp Lobenhoffer, Dr. Dnor Paley, Dr. John K. Sontich, Dr. Fuat Akpınar, Dr. Mehmet Aşık, Dr. Mustafa Başbozkurt, Dr. Levent Eralp, Dr. Mahir Gülşen, Dr. Mehmet Kocaoğlu, Dr. Mazhar Tokgözoğlu, Dr. Remzi Tözün gibi önemli isimler, deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Bilim İlaç, Bosem Medical Technologies, Boehringer Ingelheim, İlerimed, Plato Grup, Tasarımmed, STST, Kronik Yara Organizasyonu, Nobel, Synthes gibi sektörün önemli firmalarında destek verdiği toplantıya katılımcıların ilgisi yoğun oldu.