ÜRAS’A KARDEŞ BELEDİYEDEN KARŞILAMA

Kemer bölgesinin en iyi şekilde tanıtılması amacı ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki turizm fuarına katılan Tekirova Belediye ve GATAB Başkanı Yusuf Üras Tekirova'nın kardeş şehri Padol Belediyesinde sıcak bir tören ile karşılandı

TURİZMİN SESİ


Başka bir yerde görev yapan ve Cumhurbaşkanı ataması ile üç ay önce Kiev'in en büyük ilçelerinden biri olan Padol da göreve başlayan Padol Belediye Başkanı Petro Matviyenko 'a başarılar dilemek için giden Tekirova Belediye ve GATAB Başkanı Yusuf Üras kapıda Belediye Başkanı ve meclis üyelerince sıcak bir ilgi ile karşılandı.

Padol Belediye Başkanı Petro Matviyenko , tarihi ve kültürel etkinlikler konusunda daha yakın işbirliği içinde olmak istediklerini ve ziyaretten duydukları memnunluğu dile getirdi. Eski tarihi bir kent olan Padolun 180 bin nüfusu ve 140 belediye çalışanı olduğunu dile getiren Padol Belediye Başkanı Petro Matviyenko “ Herkesin Tekirova'yı tanıması ve Tekirova'daki kardeşlerimizin de burayı tanıması amacı ile daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.

Nazar boncuğu taktı.
Tekirova Belediye ve GATAB Başkanı Yusuf Üras da yeni göreve başlayan Padol Belediye Başkanına başarılar dileyerek nazar boncuğu taktı. Türkiye de nazar boncuğunun ne anlama geldiğini anlatan Üras umarım uzun süre bu görev de kalırsınız diye espri yaptı. Padol Belediyesi ile dostluğu geliştirecek etkinlikler yapmayı planladıklarını söyleyen Üras en iyi tanıtım bire bir yapılan tanıtımdır açıklamasında bulundu. Üras Osmanlı motifleri ile işlenmiş özel el yapımı gümüş geçmeli çini tabağını Padol Belediye Başkanına hediye etti. Hediye için teşekkür eden Padol Belediye başkanı Petro Matviyenko da Üras'a Padol'un tarihini anlatan bir kitap ve el işlemeli ahşap kutu hediye etti. Padol Belediye Başkanı Petro Matviyenko Üras'ı Mayıs ayında yapılacak olan geleneksel olarak yapılan etkinliğe davet etti.