ULUSOY; VİCDANSIZ KIYIMI BİTİRECEĞİZ

Başbakan Erdoğan'ın sahillerdeki yapılaşmayla ilgili "Vicdansız kıyımı bitireceğiz" şeklindeki sözlerine TÜRSAB Başkanı Ulusoy'dan destek geldi

TURİZMİN SESİ

Ulusoy, "Sahillerdeki yapılaşmaya dur denilmeli. Sevgiliye kurşun atılmaz. Yeter artık" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bodrum'da tebdili kıyafet çıktığı tekne denetiminde Torba ve Güvercinlik koylarında gördüğü çarpık yapılaşmaya isyan etmiş, "Bütün sahil bandını denetleyeceğiz. Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak. Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş, nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. Haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir" demişti. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da, "Yasal çerçevede yapılan binalara dokunmayacağız. Ancak kaçak ve imarsız yapıları yıkacağız" açıklamasını yapmıştı. Devletten gelen bu isyana Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı. Ulusoy, "Ege ve Akdeniz sahillerindeki yapılaşmaya dur denilmeli. Yeter artık! Bundan sonraki her adım çevreye zarar veriyor. Turizm yatırımları bundan sonra Anadolu'ya yapılmalı" dedi. Ulusoy, Sabah gazetesinden Sinan Özedincik'e şöyle konuştu:
 
 
SEVGİLİYE KURŞUN ATILMAZ
Başbakanımız çok doğru bir şey söyledi. İnşallah en kısa zamanda bu denetimler sonuçlanır ve hayata geçer. Başbakan, Bodrum'da iyi yapmış bence. Hatta 2 ayda bir güneye insin. Bizde 'Sevgiliye kurşun atılmaz' diye bir söz var. Kıyılara yaptığımız bu. Belediye başkanlarına sesleniyorum. Bu tabiat bir gün intikamını alır. Yapılaşmayı durdurun. Betonu sokmayın. Yaylalara da kimse gitmesin, öyle kalsın. Türkiye'nin artık hassas olması lazım. Doğayı korurken kültür varlıklarını da korumak lazım.
 
 
YÜZDE 18 ARTIŞ VAR
Eskiden turist otele geliyor oradan havalimanına gidiyordu. Artık kültür durağı arttı. Müzelere gelen turist sayısında yüzde 18 artış var. Topkapı Sarayı'nda Türk göremezsiniz. Paralı turist sayısı her yıl artıyor. 
 
"DÜNYA MARKASI OLDUK"
2000'de Türk turist sayısı içeride ve dışarıda 556 bindi. 2012'de bu rakam 13 milyon oldu. Bunun sadece 6 milyon 780 bini yurt dışına çıkmış. Önceden bölgesel oynuyorduk, şimdi dünya markası olduk.
 
KONGREDE SORUN YOK
Türkiye kongre turizminden iyi para kazanıyor. Eskiden kongre yapacak bina yoktu. Bugün aynı anda 35 bin kişiye kongre yapabiliyoruz. Kongre turizminde, bir kongreye gelen kişi 4 turiste bedel. Otelci arkadaşlar feryat ediyor. 90'lı yıllarda bir oteli olanların şimdi 4 yatırımı var. Ehhh, neyin feryadı... Bazen arkadaşlar haksızlık ediyorlar. (Sabah)