ULUSLARARASI TANGO FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul'un en köklü tango okullarından biri olan El Encuentro tarafından düzenlenen “7. Uluslararası İstanbul Tango Festivali”,Dalyan Kulüp'te başladı.

TURİZMİN SESİ


İstanbul'da 7 yıldır yapılan tango festivali Anadolu yakasına ciddi bir yabancı turist çekiyor. Uluslararası tango festivaline gelen danscı ve konuklar Anadolu yakası Turob üyesi otellerde konaklıyorlar.

Açılış galası Adile Sultan Sarayı'nda ustaların festival açılış danslarıyla başlayan organizasyon bu yıl, El Encuentro'nun katılımcılara ve tangoseverlere bir de sürprizi var. İlk gece, okulun yeni tango orkestrası “La Ideal”''in genç ve birçoğu eğitmen tango dansçılarından oluşan ekibinin canlı performansı eşliğinde dans edilecek.

Sabrina ve Ruben Veiz; Mariano “Chico” Frumboli – Juana Spulveda'nın gösterilerin ardından, Utku Kuley ve Setenay Ersoy sahne alacak. 2 Temmuz Cuma, Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki milonga Adrian Veredice–Alehandra Hobert; Damian Rosenthal – Celine Ruiz'in gösterisiyle başlıyor. Ardından Cecilia Piccini ve Ali Alper Özdemir'in performansı izlenebilecek.

Gece katılımcıların danslarıyla renklenecek
3 Temmuz Cumartesi, festivallerin en tanınan çifti Sebastian Arce – Mariana Montes, beklenen açılış dansıyla 1001 Direk Sarnıcı'nın büyülü atmosferine renk katacak. Şov, Elif Ömüriş ve Yener Altıparmakoğulları'nın gösterisiyle devam edecek. Gecenin sonunda festival sona erecek.