ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZE OLDU

Bakan Günay: “Umarım bundan sonra Türkiye cezaevlerini müze yapmak yerine, parklar, yeni kültür merkezleri yapma aşamasına da geçer”.

TURİZMİN SESİ


Kültür ve Turizm Bakanı Altındağ Belediyesince aslına uygun olarak restore edilen ve müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevinde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aslına uygun şekilde restore edilerek müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevine giderek incelemelerde bulundu.

Ulucanlar Cezaevi'ne yapılan yeni düzenlemenin Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayan Bakan Günay, “Umarım bundan sonra Türkiye, cezaevlerini müze yapmak yerine parklar, yeni kültür merkezleri yapma aşamasına geçer” dedi. Cezaevinin geçmişine dair bilgi veren ve Ulucanlar'ın 12 Eylül döneminde Bülent Ecevit gibi tanınmış siyaset adamlarının da kaldığı bir tutukevi olarak görev yaptığını da anımsatan Bakan Günay, şunları söyledi: “Bu cezaevi daha önce de Türkiye'nin demokrasi tarihinin bütün iniş çıkışlarına tanıklık etti. Hüseyin Cahit Yalçın'dan Metin Toker'e, Nazım Hikmet'ten Yılmaz Güney'e, Deniz Gezmiş'lere bir süre konaklama merkezi oldu.”


“Türkiye acılarını bilmelidir, onları küllememelidir” şeklinde konuşan Bakan Günay, “Geçmişteki yanlışlarımızla yüzleşiyoruz. Altındağ bunu ilk gerçekleştirenlerden biri oldu. Türkiye kendi tarihi ile yüzleşiyor. Altındağ Belediyesi'nin verdiği emeğe teşekkür ediyorum. Bu konuda büyük bir gayretle kolları sıvadı. Sadece bir müze değil, sergi ve kütüphaneye kadar bir kültür merkezi ortaya çıkarıldı” dedi. Koğuşları gezen ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'den çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, müzede yer alan fotoğrafları da inceledi.