Ülkemizin gerçeklerini Dünya insanlarına anlatmak adına tanıtma seferberliği başlatmış bulunmaktayız

Hükümetimizin ve TSK’nın büyük özveri ve azimle yürüttüğü bu Milli vazifeyi yürekten desteklemek ve Ülkemizin gerçeklerini Dünya insanlarına anlatmak adına tanıtma seferberliği başlatmış bulunmaktayız

TURİZMİN SESİ


Türkiye, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişimini Milletin birliği ve beraberliği ile bertaraf edip, ardından yurt içinde ve dışında mevcut hain odakların yok edilmesine yönelik kararlı ve başarılı faaliyetler yürütmektedir. Hükümetimizin ve TSK’nın büyük özveri ve azimle yürüttüğü bu Milli vazifeyi yürekten desteklemek ve Ülkemizin gerçeklerini Dünya insanlarına anlatmak adına tanıtma seferberliği başlatmış bulunmaktayız.

Ülkemizin yurt dışında yıpratılmasına, zayıflatılmasına ve itibarsızlaştırmasına yönelik yürütülen propagandalara ve algı operasyonlarına karşı TUTAP olarak çalışma başlatılmıştır. Türkiye’mizin gerçeklerini, tarihi ve Kültürel zenginliğini, doğal güzelliklerini, misafirperverliğini yansıtan materyallerimizin hedef kitlelere ulaştırılmasına, onların anti propagandalarına karşı Türkiye’mizin kapsamlı ve hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik Ülkemiz genelinde kamu kurumları ve STK’larında destek ve katkıları ile tanıtma seferberliğini ilan etmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede kısa ve orta vadede yürüteceğimiz 13 maddeden oluşan faaliyetler aşağıda belirtilmiştir

MANİFESTO
1. TUTAP tarafından 5 yıldır devam eden, Cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışmalarından olan Dünya Mirası Türkiye projesi kapsamında, yazılı ve görüntülü tüm materyaller ivedi olarak hazırlanacaktır. 

2. Öncelikle sahip olduğumuz Kültürel, Tarihsel ve sanatsal zenginliğimizin başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere kendi insanlarımız tarafından bilinmesine yönelik çalışmalara hız verilecek, Okullarda Dünya Mirası Türkiye kitapları dağıtılacaktır.

3. Farklı tanıtım materyalleri hazırlanarak Turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerde, havalimanlarında ücretsiz olarak dağıtılacaktır

4. Yurt içinde ve dışında, UNESCO Dünya Miras unsurlarının yer aldığı sergiler ivedi olarak açılacak ve bu alanlarda tanıtım materyalleri dağıtılacaktır. Ülkemizin tanıtımını yapacağımız bu sergilerde Dünya miras unsurlarımıza ait tanıtım filmleri de yayınlanacaktır.

5. Uluslararası alanda, Ülkemizde yer alan ve UNESCO da tescilli tüm unsurlarımızın tanıtımlarının yapıldığı, materyallerin dağıtıldığı en önemli Turizm fuarlarına katılım gerçekleştirilecek, ilk olarak 07 - 11 Mart tarihlerinde ITB Berlin fuarında yer alınacaktır. Ayrıca münhasıran katılacağımız fuarların yanında birçok fuara da Bakanlık standında yer alınarak katılım sağlanacaktır..

6.  TÜRKSOY ile işbirliği yapılarak, üyesi olan Türk Cumhuriyetlerinde Türkiye’mizin tanıtımı yapılacak olup 2018 de Kültür Başkenti olan Kastamonu da ziyaretçilere Türkiye tanıtım materyalleri verilecektir.

7.Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yapılarak yurt dışındaki tüm temsilciliklerinde tanıtım organizasyonları gerçekleştirilecek ve buralarda Türkiye tanıtım panelleri düzenlenecektir.

8. Türkiye’mizin tanıtımını üstlenen yurt dışındaki ajanslara, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza hazırlamış olduğumuz tanıtım materyallerini vererek daha etkili tanıtım yapmalarına katkı sağlanacaktır.

9. TUTAP Kurumsal internet portalının yanı sıra farklı dillerde Ülkemizi tanıtacak www.howturkey.com portalımız ile Ülkemizin tanıtımına destek olunacaktır.

10.İl Temsilciliklerimiz ile Bölge Koordinatörlerimizin girişimleri neticesinde yerel yönetimlerin daha etkili tanıtım faaliyetleri yapmaları ve TUTAP ile işbirliği yapmaları sağlanacaktır.

11.  Turizm Fakültesi olan Üniversitelerimizde, Türkiye tanıtımı ve sahip olduğumuz mirasları konu alan konferanslar düzenlenecektir.

12. Yurt dışındaki Radyo ve TV’ler de Türkiye tanıtımı adına duyurular ve programlar yapılacaktır.

13.    Dünya Starlarını Ülkemize getirerek, Dünya ya Ülkemiz adına pozitif mesajlar vermeleri adına çalışmalar gerçekleştirilecektir.

İLETİŞİM:     www.tutap.com.tr         iletisim.tutap@gmail.com     05336277445