UFTAA YÖNETİM KURULU KUŞADASI’NDA

TÜRSAB'ın davetlisi olarak , İtalya Rimini de yapılan Genel Kurulda yeni seçilen Yönetim Kurulu ilk toplantısını Kuşadasın'da yapacak

TURİZMİN SESİ


UFTAA 29,30 Ocak ile 1 Şubat arasında yapılacak Yönetimi Kurulda yeni seçilen İtalyan Başkan Mario BEVACQUA yönetecek. UFTAA Yönetiminin diğer üyeleri Patrick MWALE (Zambia) , Richard LOHENTO (Benin) , Anwar AL ASTHAL (Yemen) , Harun KHALID (Malezya) , Rai RAJINDER (Hindistan) , Mohammed RAOUI (Fas) , Mrs.SANDALSKA (Bulgaristan) , Burma UKHNAI (Mongolia) , Joseph XAVIER (Malezya) , Bruce BISHING (Kanada).


TÜRSAB temsilcisi Nihat BÖYTÜZÜN UFTAA Genel Kurulu tarafından Ömür Boyu Yönetim Kurulu Onur Üyesi Elçiliğinden otomatikman Türkiye deki toplantılarada katılacak. Yalnız Kolombiya temsilcisi Mrs.Paula CORTES CALLE mazeret beyan etmiş olup katılamayacağını bildirmiş bulunuyor.
Kuşadası BYK tarafından UFTAA Yönetiminin Ege Bölgesine tanıtılması ve sorulu cevaplı bir toplantı yapılması planlanmakta olup ayrıca Kuşadasında yapılmakta olan 10000 kişilik Kongre Sarayı da konuklara tanıtılacaktır.

Konuklar PİNE BAY Otelde kalacak Efes,Selçuk gibi tarihi yerleri ziyaret edeceklerdir. Aydın Valiliği ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanlığı ağırlama konusunda yardımcı olacaklarını belirtmişlerdir. SİBA Tours Genel Müdürü Bülent İLKBAHAR yat limanı girişinde açtıkları RİGOLO MARİNA Restaurant-Bar da misafirlere bir brifing verecektir.Last minute temsilcisi Mustafa ÇOTUL , BÖYTÜZÜN'e yardımcı olacak. TÜRSAB 30 yıldan fazla UFTAA (Universal Federation of Travel Agents Assosiations) üyesi bulunmakta ve her yıl Dünya Kongrelerinde temsil edilmektedir.

UFTAA iki defa Dünya Kongresini İstanbul da yapmış Nihat BÖYTÜZÜN her iki Kongre Başkanlığından başka 1987 yılında Manila da yapılan UFTAA Dünya Kongresinin Başkanlığını yürütmüş bu Kongreye Türkiye den 120 kişilik Seyahat Acentesi mensupları katılmıştır. UFTAA Dünyanın en büyük Seyahat Acenteleri Birlikleri Federasyonudur.Avrupa Birliği kurlduktan sonra 14 AU Ülke mensubu birlikler UFTAA dan ayrılarak ECTA yı kurmuşlar ve 104 birlik bugün 90 Ülke birliklerini bünyesinde barındırmaktadır.Turizmin Asya ve Afrika da gelişmesi Turizmcilerin UFTAA ya ilgisini arttırmış bulunmaktadır.

Ayrıca kendi birliklerinin üyesi olmayan Uçak , Otobüs , Karayolları kiralık oto servisleri ve oteller de UFTAA ya özel üye olabilmekte ve Dünya Kongrelerine katılmaktadırlar. UFTAA üyelik kartı taşıyan her turizmci Dünyanın her yerinde öncelik ve discount özelliklerinden faydalanmaktadır. UFTAA Dünyanın en büyük basın organizasyonu TTG tarafından desteklenmekte olan Rimini de tüm delegasyona ev sahipliği yapmıştır. TÜRSAB Başkanı Başaran ULUSOY UFTAA Temsilcisi Nihat BÖYTÜZÜN'e Kuşadasında tüm hazırlıkların tamamlandığını UFTAA Dünya Yönetim Kurulu Üyelerini Kuşadasında en iyi şekilde ağırlayacaklarını bildirdi.

Bruce BISHING (Kanada), Patrick MWALE (Zambia), İtalyan Başkan Mario BEVACQUA, Richard LOHENTO (Benin), Harun KHALID (Malezya) , Anwar AL ASTHAL (Yemen) Yönetim Kurlunun bir kısmı toplantı halinde görülüyor. Nihat BÖYTÜZÜN ,Anwar AL ASTHAL (Yemen) ile birlikte
Yeni Başkan Mario BEVACQUA ve Eski Başkan William TAN'ı (Singapur) dostça uğurladı

Nihat BÖYTÜZÜN ve Senegalli temsilci Başkan Mario BEVACQUA'yı ilk kutlayan Nihat BÖYTÜZÜN oldu.

Yönetim Kurulu son toplantısında eski mali koordinatör Patrick MWALE (Zambia),Nepal Seyahat Acenteleri Başkanının yerine Hindistan Seyahat Acenteleri Başkanı Rai RAJINDER seçildi , Nihat BÖYTÜZÜN ve Burma UKHNAI (Mongolia) diğer üyelerle birlikte görülüyor. Toplantının karşı sırasında oturanlar IATA Teknik Danışman Brian BARROW , Burma UKHNAI (Mongolia),Mrs.SANDALSKA (Bulgaristan), Anwar AL ASTHAL (Yemen),UFTAA Genel Sekreteri Nicoll CHOME