TURİZMİN SESİ
Pegasus, www.twitter.com/ucurbenipegasus adresi üzerinde düzenlediği yarışma ile her gün 3 kişiye uçak bileti kazandırıyor.
5 Mart'ta başlayacak kampanyada gün içinde farklı saatlerde www.twitter.com/ucurbenipegasus adresinden sorulacak sorulara doğru cevap veren 1., 50., 100. kişiler bedava yurtiçi uçak bileti kazanacaklar. Yarışma www.twitter.com'da ucurbenipegasus kullanıcısı takibine alan herkese açık.
Mikroblogging ve Twitter nedir?
Mikroblogging dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılıyor. Özellikle gençler arasında, MSN ve Facebook'un tüm dünyada en önemli iletişim araçları haline gelmelerinin yanı sıra, 'kısa ileti'ler ile 'statü bilgileri' de en yaygın iletişim ve kendini ifade etme yöntemi haline geldi. Bu sayede önem kazanan 'microblogging', artık bu iki uygulamanın dışında, kendi başına da bir süredir web sitelerinde uygulanmaya başlandı. Twitter.com, dünyada 6 milyonun üstünde kullanıcısı olan ve her geçen gün geçen çok sayıda yeni kullanıcı sayısıyla ünlenen bir microblog sitesi.
Kullanıcıların her konuda haberleri, olayları ve kişisel iletilerini 140 karakterle ifade ettiği Twitter, verilen cevaplar ve yorumlarla güncellenen ve renklenen bir web ortamı. Twitter aynı zamanda dünyada kişisel kullanımlardan sonra şirketlerin de bu mecrayı kullanmasıyla pazarlama konusunda önemli bir araç haline gelen microblog siteleri arasında en popüleri. Üstelik sadece bilgisayar başında değil, cep telefonları ve iPhone sayesinde, uzaktan katılım şansı da veren bir uygulama.