UÇHİSAR’IN IŞILDAYAN DÜNYASI

Uçhisar CCR Hotels'de dost canlısı misafirperver Didem Burgurlu ile konuştuk.

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Biz sorduk o  heyecanlı bir şekilde anlattı başarılı bir turizmci nasıl oldunuz soruna okul yıllarından başladık. Didem Bulgurlu Ankara Üniversitesi Arkeoloji ve Prehistoria bölümü mezunuyum .Okul dönemim bittiğinde amacım akademik kariyer yapmaktı. Öğrenciliğim sırasında Karain mağarası ve doğunun farklı bölgelerinde kazılara katıldım.. Antalya'da çalışırken turizmle tanıştım.Turizmdeki ilk işyerim Club Salima 'da animasyon departmanıdır.


GELİŞMEKTE OLAN ÜÇ SEKTÖR VAR BİRİNİ SEÇ DEDİLER
Babam 80'li yılların sonunda yavaş yavaşgelişmekte olan 3 meslek dalından birini önerdi. Bankacılık, İletişim, Turizm. Bugün iyi ki turizmiseçmişim diye düşünüyorum.


MAĞARA BÖLÜMÜ OKUDUM  ŞİMDİ MAĞARADAN BİR OTELDE ÇALIŞIYORUM
Öğrenciliğim sırasında çalıştığım kazılar ve bitirme tezim mağara sanatıydı.Seneler sonra hocalarımla bir araya geldiğimde bu bir espri konusu olur….Öğrenciliğim sırasında mağara kazılarında çalışırken şimdimağara(kayadam) bir otelde çalışıyorum.

TURIZMDE KISA BİR ARA VE ÇÖMLEKÇİLİK 
Bu bölgeye gelişim  99'da bir ihracat firması  olan Avanos Çömlekçidir. İsviçre ortaklı bir firmaydı ve bunca yıl sonra Turizm alanı dışında bir sektör arayışında  olduğum bir dönemdi. Ancak turizmden çok ayrı kalamadım ve 2001'de tekrar geri döndüm.Daha doğrusu Butik otel konsepti Kapadokya ile öyle bütünleşmiş ki ben de yine bir parçası olmak istedim.

CCR HOTELS YENİ YATIRIMLARLA GELİYOR
CCR HOTELS & SPA bölgenin ilk SPA otel yatırımıdır.Yine resort özellikleri ile de bölgeye yenilik getirmiştir.Şimdi sırada İstanbulve Kazdağları olmak üzere 2 otel projemiz daha var. 2012'de hayata geçirmeyi hedefliyoruz.Tabii CCR'da olduğu gibi otellerimiz hizmet vereceği bölgelerin özelliklerini taşıyacak ve yine butik hizmet verecektir. 
 
CCR BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR VE  BİR MAHALLE DAHA ALDI
Tekeli mahallesi Uchisar'ın en eski mahallesi olduğu için  canlandırılması ve kazandırılması gerekir.Bu sadece büyük yatırımcılrın bölgeye gelmesi ile gelişebilir.Bölgenin sadece kaliteli konaklama işletmelerine değil ,aynı zamanda restaurant,bar ve kafelere de ihityacı var.Yapılacak doğru yatırımlarla  Tekelli mahallesi bir marka olabilir ve olmalıdır da.

CCR'DE

ÇEVRECİ LED AYDINLATMA
Bu bölgenin aydınlatmada  %100 led  kullanan  tek hoteliyiz.Kullandığı enerji ile çevreye saygılı bir sistemdir.Bir işletme  mutlaka çevreye duyarlı olmalı ve yatırımı bu anlamda yönlendrimelidir.Belki aydınlatma çevreye aykırı gelmiş olabilir ama yararı bu noktada olmuştur.
 
CCR HOTELS KAPADOKYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
At figürlerimiz ve diğer dekorasyon ögelerimiz de ilk başta çok eleştiri aldı.Ama zaman içerisinde özel önem verdiğimiz bahçelerimizle dekorasyon unsurlarımız bütünleşti ve şimdi beğenilmeye başlandı.  Aydınlatması ile Kapadokya bölgesinde kale görüntüsünde muhteşem bir otel var diyorlar. Uçhisar'da bu tür yeni değişiklikler yeni kendinden bahsettirmeye başladı onu da unutmamak gerekiyor.Uchisar yeni tesisleri ve butik otelleri,şık restaurantları  ile uzun zamandır Kapadokya'nın tanıtımında büyük bir katkı sağlıyor.

CCR

HOTELS HER FUARDA
Bütün yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılıyoruz..Özellikle Almanya,İspanya,Güney Amerika,Hindistan  ve Japonya bölgemizin hedef misafir portföyümü oluşturuyor.

CCR HOTELS DOLULUK ORANI % 70' LERDE
Bir otelin başarısını sadecedoluluk oranı ile ölçemezsiniz.Misafir kalitesi,otel içinde ve dışında harcama gücü de etkili olur. 2008 yılını açılışve tanıtım yılı sayarsak  henüz 2 yıllıkbir tesisiz ve her yıl ciddi biçimde yükselen talep doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 2 yıldır 79 odası ile hizmet veren tesisimize önümüzdeki yıl 40 oda ilave olacak.
 
CCR

HOTELS DÜNYANIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTELİ
Bazı kişilerce beğenilmeyen ışık Avustral'ya da bir internet sitesinde ve Avustralya'nın önemli bir medya grubunda müşterilerini büyüleyen Dünya'nın en çok tercih edilen oteli arasındayız.Bu bize gurur verdi .

CCR HOTELS'DEN EĞİTİME DESTEK
Otelimizin sahibi Sayın Mustafa Çankaya sadece bir işletme değil aynızamanda sosyal projeleri ile yenilik getirdi.Uchisar'daki eski okulbinasını yenileyip bu yıl öğretime açılması planlanıyor.

OTELİMİZİ BEĞENDİRDİK SIRA HİZMETTE ÖDÜLE GELDİ
Mustafa Bey CCR'ı yaratmakla bir hayalini gerçekleştirdi ve yarattığı tesis çok ilgi çekiyor.Ama şimdi verdiğimiz hizmet ,personel memnuniyeti ve müşteri tatmini ile hizmet ödülü  almayı hedefliyoruz.

CCR HOTELS KOMŞULUĞA ÖNEM VERİYOR
Bölgede  komşuluk bilincinin kazanılması gerekiyor.Yardımlaşma ,birlikte hareket etmek bölgenin tanıtımı için çok önemli.Bildiğiniz gibi bölgemizde her şey dahil sistemi yok ve misafirlerimiz tesisimizde 4 gün kalıyorsa mutlaka 2 gece dışarıda yemek almakistiyorlar .Bu da bizim komşularımızı taviye etmemizi gerektiriyor.İşte bu gibi konularda dayanışma içinde olmakgerekir.

KAYSERİ İLE NEVŞEHİR KÜS MÜ?
Kayseri ile aramızda da komşuluk yok, .Bu noktada yerel yönetimlere çok iş düşüyor.Kayseri ve Nevşehir'in birlikte hareket etmesi hem Kapadokya'nın hem de Erciyes'in tanınmasında daha da etkili olacaktır.

DİDEM BURGURLU FIKRAYLA ÖZETLİYOR
Bir kurbağa hikayesi vardır … cehennemde 4-5 tane  kazanda su kaynıyor ve  her birinin başına kaynayan suya atılan kurbağalar kaçmasın diye bekçi zebaniler koymuşlar.Sadece bir kazanın  başında bekçi yokmuş ve adam sormuş:Hepsinin başında zebanivar bu kazanın özelliği nedir ?Neden bekçi zebani yok?,Onlar da şöyle cevaplamış:Her kazanda farklıbir milliyet var ama başında bekçi olmayan kazanda Türkler var.Onları kaçmasınlar diye kontrol etmeye gerek yok çünkü yukarıatlamaya çalışan kurbağayı zaten diğerleri hemen ayağından tutup aşağı çekererle;demiş.Biz başarıları  bireysel yaşamaya  devam ettiğimiz sürece büyüyemeyiz.


8 MİLYON EUROLUK YATIRIMLA BAŞARIMIZ KONUŞULUYOR
Bu tür yatırımlarla bence bölge hak ettiği yere taşınacak.Tabii ki kültürel,tarihsel özellikler olmadan,havaalanı ve ulaşım  hizmeti  destinasyon olmak için olmazsa olmazlardır ama çeşitlilik sağlayan konaklama tesisleri ve kaliteleri de bir bölgeye değer kazandırır.

SEKTÖRE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Tanıtımı ve yatırımı  sadece devletten  veya bakanlıklardan beklememeliyiz.Özel sektöre çok iş düşüyor. Her yatırımcı bölgeye yatırımını yaparken çevresine de bir katkı sağlamalıdır. Bölge her türlü yaratıcılığa izin veriyor.Farklı ama kalite getirecek   herşeyi deneyebilirsiniz. Her şeyden önce de bürokratlarımız,belediyelerimiz,Koruma kurulu, Sayın Vali'miz bize her konuda yardımcı oluyor ve sorunlarımızı dinlemek konusunda cömert davranıyor.

HERKES

CCR HOTELS'Cİ OLMUŞ
Uchisar halkı CCR'ıo kadarbenimsemiş ki taksişöföründen market sahibine dek herkes otelin tanınmasıiçin ağız propagandasi yapıyor. Bu insana güven veriyor.Eğer bölgede gezilecekyerleri sorarsanız mutlaka CCR'ıgörmeniz gerektiğini söylüyorlar.Çünkü CCR'ın odalarında,sosyal alanalrında Uchisar insanını ilgilendiren hatıralar var.Mutlaka birinsin dedesinin doğduğu ev,birinin çocukluğunda oynadığı depo şimdi restore edilmiş ve dünyaya tanıtılıyor. Dün olduğu gibi bugünde değerlerinize sahip çıkıyoruz geçmişte sizin olan değerlerinize şimdi ziyarette bulunabilirsiniz CCR HOTELS'in kapıları dostlarına sonuna kadar açıktır diyor.

Turizmin Sesi olarak bölgeye 8 milyon euroluk yatırım yapan ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mustafa Çankaya'yı kutluyor ,  bizleri  Kapadokya'da ağırlayan Didem Bulgurlu'ya da ayrıca teşekkür ediyoruz.