TURİZMİN SESİ
Antalya'nın ilk vakıf üniversitesi özelliğine haiz Uluslararası Antalya Üniversitesinin özellikle bölge turizmine sağlayacağı katkılar, oluşturulacak karşılıklı işbirlikleri, nitelikli personel yetiştirilmesi ve istihdama katkıları gibi konuların paylaşıldığı toplantıda, UAÜ Rektörü Prof Dr. Cihat Göktepe ve UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince konuşma yaptı.
UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe konuşmasında Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin bölgenin ekonomik ve sosyal gündemini şekillendirme, doğu ile batı kültürlerini sentezleyerek uluslararası bir üniversite olma vizyonu ile yola çıktıklarını belirtirken, Üniversitenin uluslararası kimliğine ve yabancı uyruklu öğrenci oranının Türkiye'deki diğer üniversitelere kıyasla çok daha yüksek olacağına dikkat çekti.
Prof. Dr. Göktepe, Üniversitemiz Antalya'yı bir eğitim üssü haline getirerek, turizmden tarıma, bilişim sektöründen finans sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazede Türkiye'ye pozitif katkılar sağlayacaktır. Eğitim kalitesi ile akademisyen kalitesi doğru orantılıdır. Bu nedenle Üniversitemizin akademik kadrosu, dünyanın önde gelen üniversitelerinden mezun olmuş Türk ve yabancı uyruklu genç, dinamik ve üretken öğretim üyelerinden oluşturuldu. Üniversitemizin vizyonunu ancak böylesine kaliteli ve güçlü bir eğitim ordusu ile gerçekleştirilebiliriz. Türkiye gündemine yön vermeyi, uluslararası prestijli fonları Türkiye'ye çekmeyi ve uluslararası anlamda ses getirecek kaliteli akademik yayın yapmayı hedefliyoruz dedi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince ise Antalya turizminin bugününü ve geleceğini şekillendiren siz değerli meslektaşlarımla biraraya gelmekten dolayı çok mutluyum. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da, nitelikli personel ihtiyacının ve uluslararası insan kaynağının önemi gün geçtikçe artmakta. Üniversitemizi, hem turizm konusunda verilecek eğitim hem de hedeflenen yabancı öğrenci oranı yüksekliği ile bu ihtiyacı karşılayacağı için çok önemsiyoruz. Öncelikli hedefimiz, lider yetiştiren bir üniversite olmak. Öğrencilerimizi konaklama sektörünün önde gelen isimleri ve yöneticilerinin tecrübeleriyle buluşturarak yeni fikirler, yeni projeler, yeni araştırmalar etrafında toplayacağız. Bu liderler gelecekte hem ülkemizin hem de turizm sektörünün kalkınmasına hizmet edecekler. Üniversitemiz, aynı zamanda strateji üreten, araştırmalar yapan, düşünen, verileri toplayıp değerlendirebilen, çalıştaylar yapan, gelecek yılların vizyonunu ortaya koyan ve genç yetenekleri yetiştiren bir merkez olacaktır dedi.
Konuşmasında, dünya ekonomik trendlerinin Türk turizmine etkilerini de değerlendiren ve markalaşmanın önemini vurgulayan Tamince, Türkiye uluslararası anlamda maalesef halen Almanya, Fransa ile karşılaştırılamayacak kadar az markaya sahip bir ülke. Gelişmiş ülkeler sahip oldukları markaların değerini bilerek, markalarına sahip çıkmakta ve desteklemekteler. Çünkü markaların ülke ekonomisine katkıları çok büyük. Türkiye'nin en büyük avantajı genç ve dinamik bir nüfusa sahip olması. Bulunduğumuz coğrafya itibarıyla bir çok medeniyeti ağırlamış topraklara sahibiz ve bir çok ülke ile tarih, din, kültür açısından birbirimize yakınız, kolay ve kısa sürede iletişim kurabilme şansına sahibiz. Potansiyelimizi ve tecrübelerimizi başka coğrafyalara taşıyacak liderler yetiştirmeye ihtiyacımız var. Çünkü ne kadar güçlüyseniz, o kadar dinlenirsiniz. dedi.