TYD'DE "MURAT ERSOY" DÖNEMİ

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) 12. Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetimini belirledi.

TURİZMİN SESİ


Tek liste ile yapılan seçimler sonucunda ETS Grubu’nun Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un listesi seçildi.Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdülkadir Aksu, İçişleri eski Bakanı ve İstanbul eski Bakanı Nevzat Ayaz’ın yanısıra çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen TYD 12. Olağan Gene Kurulu’nda yönetim kurulunun yanısıra denetim ve  disiplin kurulları da seçildi.
 
 
Ersoy, Genel Kurulu hitaben bir teşekkür konuşması yaptı
Yeni TYD Başkanı Murat Ersoy, turizmin finansla beraber 4 sac ayağının olduğu bir yönetim oluşturduklarına vurgu yaparak, “TYD'yi yükseltmek için her türlü çabayı harcayacağız. Oteller, tur operatörleri ve havayolu taşımacılığı turizm için önemli 3 sac ayağı. Ben bu üç sektörde de aktif olarak yer alıyorum. Yönetim Kurulu üyelerimiz yine bu sektörün deneyimli oyuncularından seçildi. Geçmiş dönemlerden farklı olarak finans sektöründen de yönetim kurulu üyelerimiz var” dedi.2023 yılında 55 milyar dolarlık hedefimiz var ve bence bunu Türk turizminde aşacağız. Hedefe ulaşmak için altyapı oluşturmak gerekiyor. Yönetimimiz ile bu hedeflere ulaşmak için gerekli altyapıyı hazırlayacağız. Turizm temsilcileri ile geleceğe dönük çalışmalar yapacağız. Turizm yatırımcılarının karşılaştığı sorunları gidermek için çaba harcayacağız. Bu sorunlar giderilirse turizm yatırımcısı daha rahat çalışacaktır. TYD’nin bir patronlar kulübü olduğuna ,işaret eden Ersoy, dernek üye sayısını artırabilmek için çaba harcayacaklarını kaydetti. Bunun için farklı yöntemler uygulayacaklarını ifade eden Ersoy, “TYD üyelerinin maddi faydalar sağlayabileceği bir projeler zinciri hazırlayacağız. Böylece TYD üyesi olanlar, üyesi oldukları dernekte bulunmanın maddi faydalarını da görecekler” diye konuştu.Ersoy, "Bana ve ekibime bu onurlu görevi layık gördüğünüz için teşekkür ederim. TYD'yi yükseltmek için her türlü çabayı harcayacağız” dedi.
 
 
 TYD eski başkanı Turgut Gür, genel kurulda yaptığı konuşmada, TYD’nin kan değişimi ile taze kan alarak yoluna devam edeceğini ve kendisinin yönetimin yanında TYD’ye katkı sunacağını söyledi. Gür, bugüne dek TYD’ye katkısı olan tüm yönetici ve çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
TYD yeni yönetimi
YÖNETİM KURULU BAŞKANI: Ali Murat Ersoy
 
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:
 
1- Fettah Tamince
2- Mustafa Keten
3- İbrahim Birkan
4- Cemil Uğurlu
5- Hakan Ateş
6- Ö. Recai Çakır
7- Ece Tonbul Kilit
8- Üstün Özbey
9- İsmet Güral
10- Ayhan Bektaş
11- Hande Tibuk
11- Ramazan Aslan
 
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1- E. Necati Başerdem
2- Alper Aksoy
3- Serdar Bacaksız
4- Barış Haşemoğlu
5- Derya Kumru
 
DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:
1- Yaşar Öncan
2- Naile Göçen Çukurova
3- Mehmet Çelebioğlu
 
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1- Cenk Ertunga
2- Mehmet Göçen
3- Banu Dedeman
 
DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ:
1- Murat Dedeman
2- Erol Aksoy
3- Can Pulak
 
DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1- Abdulbaki Temizel
2- Mustafa Gürbüz
3- Rıfat Dedeman