TUYED, YAŞAROĞLU’NA ONUR ÖDÜLÜ VERDİ

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği'nin (TUYED), Taksim Ersin Otel'de gerçekleştirilen 8. Genel Kurulu'nda turizm eğitimcisi Şaban Ali Yaşaroğlu'na 'Turizm Onur Ödülü' verildi.

TURİZMİN SESİ
TUYED üyesi olan ve Genel Kurul'da Divan Başkanlığı yapan Yaşaroğlu, ödülünü derneğin genel sekreteri Osman Nihat Aydoğan'ın elinden aldı.Şaban Ali Yaşaroğlu, ödülünü alırken yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Turizm sektörünün aydın yazarları, değerli arkadaşlarım, 65 yıllık çalışma hayatımda daima doğrudan ve sevgiden yana yaşadım. Hizmetlerinde bulunduğum öğrencilerime hep gelmekte olanı önceden aktartmaya çalıştım. Bu değerli onur ödülünüzle yorgunluğumu sıfırladınız. Ancak, bana yeni bir sorumluluk yükleyip yeni çalışmalar için motive ettiniz. Size turizmde aydınlanmacı gençlerin hizmetinde bulunacağıma söz veriyor, hepinize teşekkür ediyorum."

Şaban Ali Yaşaroğlu Kimdir?
1933 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. 1949'da liseye yazılmak üzere İstanbul'daki amcasının yanına geldi. Ancak okula gidemeyip garsonluk yapmaya başladı. Sonra Tokatlıyan Otel'de işe başladı. Yaşaroğlu burada kısa sürede yükselerek 22 yaşında 'Dünyanın En Genç Şefi' unvanına kavuştu.

Altı yıl çalıştığı Tokatlıyan'dan ayrılıp, Hilton'a komi olarak işe başladı. Burada da 2,5 ay gibi kısa sürede 170 kişiden sorumlu şef olarak terfi aldı. Hilton'da ayrıca sendikacılıkla da tanışıp, 5 Ağustos 1975'te Hilton'da gerçekleşen direnişin önderlerinden biri oldu. Hilton'dan emekli olarak ayrıldı.

1988'de Kemer'de Turizm Geliştirme Vakfı (TUGEV) öncülüğünde kurulan ve uygulamalı ders verilen OTEM eğitim kurslarında ders verdi. 1991'de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı adına İTÜ Vakfı Turizm ve Otelcilik Okulu'nu kurup, burayı 20 yıl boyunca yönetti.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) üyesi Yaşaroğlu'nun gazete ve dergilerde yayınlanan binlerce makalesinin yanı sıra, 'CHP'ye Adanan Ömür've 'Deneyimlerimden Süzülenler'adlı iki kitabı da bulunuyor. Nervin Yaşaroğlu ile evli olan Yaşaroğlu, bir erkek ve bir kız çocuğu babasıdır.