TÜTÜN ÜRÜNLERİ YASASINA DESTEK

Tütün ürünlerinin zararları nedeniyle yürürlüğe girecek yasanın Özel Belgeli ve Butik Otellerde yasanın faydalı olacağına inanıyorum

TURİZMİN SESİ


Yaklaşık bir yıl önce duyurusu yapılan, toplumu tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarından korumak maksadıyla hazırlanan bu yönetmeliğin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Turizmi olumsuz etkileyecek şeklindeki açıklama ve endişelere katılmıyorum, yasanın içeriği incelendiğinde toplum sağlığı üzerindeki etkileri bilinmekte. Ayrıca işletmelerimiz bünyesinde sigara içilen ve içilmeyen odalar şeklinde bir düzenleme yapmak ta mümkün.

Genel alanlarda sigara yasağının olmasının satışlarımız için bir dezavantaj olacağı kanaatini taşımıyorum, zira bir çok ülkede başarıyla tatbik edilen bir uygulama. Yapılan istatistikler bu konudaki endişelerin yersiz aksine tüketici açısından olumlu katkılar sağladığını göstermekte.
Özel Belgeli ve Butik Oteller olarak bir çok üyemiz işletmelerinin genel alanlarında benzeri uygulamaları zaten yıllardır başarıyla yapmaktadırlar.
ÖZBİ - ÖZEL BELGELİ VE BUTİK OTELCİLER BİRLİĞİ
Başkan
Hasan Gülkaynak