TUTUKLULARDAN EL EMEĞİ SERGİSİ

Adalet Bakanlığı Kütahya Ceza İnfaz Kurumu'nun "Çini ve El Sanatları Sergisi" Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nda açıldı

TURİZMİN SESİ-Özgür Güvenç


15 Mayıs!a kadar açık kalacak sergideki15 bine yakın eser aynı zamanda 2,5 Tl ile 1000 TL aralığında satışa da sunuldu. Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı işbirliği, Bakırköy Kaymakamlığı ve Bakırköy Belediye Başkanlığı katkılarıyla açılan çini ve el sanatları sergisi 15 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy
Garnizon Komutanı Per. Kd. Alb. İhsan Bursalı, Bakırköy Cumhuriyet
Başsavcısı Mustafa Adagül, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen,Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Akbal'ın da katıldığı "Çini ve El Sanatları Sergisi"nde çiniden ayakkabıya,gömleğe kadar tamamı el yapımı toplam 15 bin parça ürün bulunuyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa
Adagül el emeği ürünlerin hükümlü ve tutukluların ruh halini de
yansıttığını belirterek,"El emeği ile yapılanlar Kütahya Ceza İnfaz Kurumumuzun mahkum,tutuklu ve hükümlülerin içinden gelen
duygularının bir göstergesidir. El emeği çinilerimize ve diğer ürünlerimize bakınca onların ruh halini gözlemleyebiliyoruz. Ayrıca bu serginin oluşmasında katkılarını bizlerden esirgemeyen Bakırköy Kaymakamlığımıza ve Bakırköy Belediye Başkanlığımıza da teşekkür ederim."dedi.