TUSID DÜNYA LİDERLİĞİNE SOYUNDU

Tusid Başkanı Uğur Atalay 12 yıl önce çıktıkları fuar maratonunda önemli bir mesafe katettiklerini, Hostech by Tusid'in 4 kat büyüme gösterdiğini söyledi

TURİZMİN SESİ


28 Mart-01 Nisan 2012 tarihleri CNR EXPO İstanbul'da arasında gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Ağırlama Teknolojileri Fuarı Hostech by Tusid'e ilişkin gelişmeler düzenlenen bir toplantıyla sektör basınıyla paylaşıldı. Fuarın, önümüzdeki yıllarda sektöründeki en büyük organizasyon olmasının hedeflendiği vurgulanan toplantıda; İtalya, Singapur, Yunanistan, Irak ve Azerbaycan'ın aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden dev firmaların fuara alıcı olarak getirileceği duyuruldu. Toplantıda, Foodservice Consultants Society International FCSI'ın da 25 kişilik delegasyon grubuyla dev organizasyonu ziyaret ederek katılımcılarla görüşeceği belirtildi.

Sine Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen, TUSİD Başkanı Uğur Atalay, CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Özhan Carda ve CNR'ın yurtdışı ziyaretçi, pazarlama ve satış departmanları yetkililerinin katılımıyla CNR EXPO'da yapılan toplantıda FCSI'ın Türkiye Temsilcisi Serdar Sağlamtunç da yer aldı. Hostech by Tusid, CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık A.Ş. tarafından TUSİD Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği desteğinde yapılıyor.

Fuar 4 kat büyüdü
Tusid Başkanı Uğur Atalay 12 yıl önce çıktıkları fuar maratonunda önemli bir mesafe katettiklerini, Hostech by Tusid'in 4 kat büyüme gösterdiğini söyledi. Fuarın dünya klasmanında sektörün 2'inci büyük fuarı olduğunu belirten Atalay, önümüzdeki 5 yılda fuarın mevcut durumundan çok daha önemli bir konuma geleceğini ifade etti. Atalay, “Ülkemizi bu sektörde daha iyi bir konuma getirebiliriz. Yurtdışında bu konuda daha olumlu bir imaj oluşturmamız gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında FCSI çok önemli bir yapı. Her yıl, belirledikleri farklı bir ülkede toplantı yapıyorlar. Biz fuarla birlikte FCSI toplantısının 2012'de İstanbul'da yapılmasını istedik ama önceden planlandığı için olmadı. Ancak bu önemli yapı 2013'te bizimde katkılarımızla toplatısını İstanbul'da yapacak. Bu gelişme, sektörün çağ atlaması için önemli bir adım” dedi.

Yurtdışı çalışmalarına büyük önem veriliyor
CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Gürkan Sekmen de fuarın uluslararası alandaki çalışmalarına değindi. Yurtdışında düzenlenen fuarlara katılım sağlanarak fuarın tanıtıldığını, roadshowların düzenlendiğini, outdoor alanlarında ve basın organlarında tanıtım yapıldığını belirten Sekmen, fuara geleceğini bildiren alım firmaları hakkında da bilgiler verdi. Gürkan Sekmen, “65 markayı bünyesinde bulunduran dünyanın sektöründe en büyük firmalarından olan İtalyan Ali Group yetkilileri fuara gelecek. Singapur'dan ACE yetkilileri de Hostech by Tusid'i ziyaret edecekler. Amacı Turkiye pazarına girmek olan dünyaca ünlü Costa Group sahibi ve Ceo'su Franco Costa da fuarı ziyaret edeceğini bildirdi. Azeri F&B ve dondurma ithalat firması Spult'un CEO'su Farid Alizade de fuara geliyor. Ayrıca Irak ve özellikle Necef turizm bölgesinden hem otellerin satın almacıları hem de inşaat ve müşavirlik firmalarının yetkilileri fuarı ziyaret edeceklerini bildirdiler” dedi. Sekmen, Hostech by Tusid'e Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden firma katılımlarının bulunduğunu da kaydetti. Sine Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü, fuara yönelik hazırlanan bazı tanıtım çalışmalarının bulunduğunu da söyledi.

Fuar için özel Perküsyon gösterisi
CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Özhan Carda ise sinema ve tiyatro sanatçısı Hazım Körmükçü ve ekibi tarafından ünlü bir otel mutfağında perküsyon gösterisi yapılarak kayda alındığını, fuar ve sektöre yönelik farkındalık yaratmak amacıyla kaydın sosyal medya ile paylaşılacağını ifade etti.FCSI'ın Türkiye temsilcisi Serdar Sağlamtunç ise derneğin 1200 üyesinin bulunduğunu, yiyecek ve içecek sektörüne danışmanlık hizmeti veren üyelerden oluşan yapının, özellikle yatırımcılar için önemli fırsatlar ve avantajlar sunduğunu ifade etti.