TÜRSAB’DAN ERZİNCAN ÇIKARTMASI

TÜRSAB Erzincan'a bir ziyareti gerçekleştirdi. Kemah ve Kemaliye ilçelerinin doğa ve macera turizmi potansiyelini inceleyen heyet, Ergan Dağı'nın da kış turizmine kazandırılması için kolları sıvadı

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Yönetim Kurulu üyeleri ve seyahat acenteleri temsilcileri, saklı kalmış turizm cennetlerinden Erzincan'a bir inceleme ziyaretinde bulundu. Kente gelişleri sırasında Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından bizzat karşılanan heyet, kendilerine tahsis edilen özel trenle önce Kemah'a hareket etti.

Murat Çayı üzerindeki Acemoğlu Köprüsü'nde, Doğa Sporları Federasyonu'na bağlı rafting ekibinin gösterilerini izleyen TÜRSAB heyeti, halkın sevgi gösterileri ile karşılandı. Sultan Melik Gazi Türbesi'ni ve geçmişi bin 400 yılı aşan kral mezarlarını gezen heyet buradan Kemaliye'ye geçti. Heyet, Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen seminerle bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirildi.

 

Şiirlere ilham kaynağı olan köyler
İnceleme gezisinin ikinci gününde, Kemaliye'deki Kırkgöz Mesire alanına ziyarette bulunan ve Murat Nehri'nin görkemli görüntüsünü izleyerek güne başlayan heyet, ünlü şair Ahmet Kutsi Tecer'in, “Orda bir köy var uzakta” şiirine de konu olan köyü Apçağ'ı ziyaret etti. Bölgenin doğal zenginliği ve kültürel yapısının yanısıra gördüğü konukseverlik karşısında duygulandığını dile getiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “ Bu köy artık bizim de köyümüz. Bugüne kadar gelmemiş görmemiştik ama bu köy, bu bölge, artık Türk turizm sektörünün gitmediği, görmediği, gezmediği köy olmaktan çıkacak. Apçağ artık hepimizin köyü, Erzincan hepimizin memleketi” diye konuştu.

480 metreden nefes kesen atlayış
TÜRSAB heyeti, Murat Nehri'nin ikiye böldüğü 480 metre yüksekliğindeki Karanlık Kanyon'da ekstrem spor faaliyetlerini de yerinde izleme fırsatı buldu. Doğa Sporları Federasyonu'na bağlı Dağcılık ekiplerinin gerçekleştirdikleri, kaya tırmanışlarını ve rafting gösterilerini izleyen ekip, Base Jump gösterileri ile heyecan dolu dakikalar yaşadı.
Biri yerli dört sporcu, Karanlık Kanyon'un 480 metre yüksekliğindeki zirvelerinden atlayarak uzun süre paraşütlerini açmadı. Nehre yaklaştıkları esnada, paraşütlerini açarak belirledikleri hedeflere inişlerini tamamlayan sporcular büyük alkış topladı.

Ergan Dağı kayak merkezi olacak
Başkan Ulusoy ve beraberindeki heyet gezinin son ayağı olarak, Erzurum'dan sonra kış turizmine kazandırılması düşünülen Ergan Dağı'nda inceleme yaptı. Nisan ortalarında bile karla kaplı ve kış sporlarına elverişli Ergan Dağı'ndan tüm şehri kuş bakışı izleme imkanı bulan turizmciler, altyapı çalışmalarının tamamlanması halinde bölgenin ikinci bir kayak cennetine kavuşacağını dile getirdi.

31 Mart-2 Nisan arasında gerçekleştirilen ziyaret Erzincan'da, sektör temsilcileri ile yapılan değerlendirme toplantısı ve sempozyumla son buldu. Sempozyumun sonunda Vali Demir ve Belediye Başkanı Çakır, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a biri bölgenin el işçiliğini yansıtan, diğerinde de kendi portresinin işlenmiş olduğu bakır tabaklar hediye etti. Jestler karşısında hayli duygulanan Başkan Ulusoy da kendilerine porselen tabak ve fincan takımları hediye etti.