TÜRSAB BTK'larda değişim rüzgarı

İstanbul'da TÜRSAB'ın en büyük üç Bölge Temsil Kurulu'nun (BTK) seçimi, 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirildi

TURİZMİN SESİ


Seçimlerde, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın liderliğini yaptığı Değişim Yeniden Grubu'nun ağırlığı hissedildi.TÜRSAB Asya BTK'da, Firuz Bağlıkaya ve başkan adaylarından Ali Bilir'in desteklediği listeler karşı karşıya geldi. Firuz Bağlıkaya’nın desteklediği Murat Güleryüz liderliğindeki mavi liste, Ali Bilir’in desteklediği mevcut başkan Sedat Başalan’ın liderliğindeki turuncu listeye fark attı. 380 delegenin oy kullandığı seçimde Mavi liste 214 oy alırken turuncu liste 166 oyda kaldı.Ali Bilir bölgesinde kaybetti.

Başkan adaylarından Ali Bilir’in iki dönem önce bölgede başkanlık yapması ve mevcut başkana desteğini açıklamış olması, dikkatleri Asya BTK seçimlerinin üzerinde topladı. Ali Bilir’in oldukça iddialı olduğu bölgede farklı kaybetmesi muhalefet cephesinde hezimet olarak yorumlandı.

Fatih BTK’da üç liste yarıştı, kazanan Gürkan Özcan oldu

Dikkatlerin toplandığı bir diğer BTK ise Fatih BTK’ydı. Yeniden Değişim Grubu’nun desteklediği mevcut başkan Gürkan Özcan, Oktay Karadeniz ve Harun Yurdakul’un liderliğini yaptığı iki farklı listeye karşı yarıştı.

Gürkan Özcan, 443 geçerli oydan 211’ini alarak yeniden başkan seçilirken, Harun Yurdakul’un liderliğini yaptığı beyaz liste 138, Oktay Karadeniz’in liderliğini yaptığı mavi liste ise 94 oy aldı.

Şişli’de Aylin Güneşli kazandı

Şişli BTK’da ise mevcut başkan Aylin Güneşli ile Mesut Serim’in liderliğini yaptığı iki yarıştı. Güneşli, geçerli 254 oydan 144'ünü alarak seçimi kazandı.