TÜRSAB 24. Genel Kurulu 30 Kasım tarihinde, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu’nda başladı

Başkan adayları Firuz Bağlıkaya ve Davut Günaydın alkışlarla salonda yerini aldı. Genel kurul açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile program başladı

TURİZMİN SESİ


Açılış konuşmasını yapan Firuz Bağlıkaya; “Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin 24'üncü Olağan Genel Kurul toplantısına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şeref verdiniz. Bir söz var  “Dile kolay” diye. Evet bazı sözler dile kolay gelir ama onların, o sözlerin değerini anlamak belki bir hayatı gerektirir. O yüzden gelişiniz buradaki yeriniz, varlığınız hem hoşluk getirdi. Hem de safalar getirdi” diyerek sözlerine başladı.

Biz Büyük Bir Aileyiz
Değerli arkadaşlarım izin verirseniz böyle toplantılarda yapılan bir şeyi, ben yapmak istemiyorum.  Yani sizin bildiğinizden de öte zaten sizin gerçekleştirdiğiniz işleri, rakamları sizlere anlatmak istemiyorum. O kağıtlarda olan, istatistiklerde rekor olarak geçen rakamlar zaten sizin eseriniz sizin hayatınızdan, çalışmanızdan, emeğinizden ortaya çıkıyor. O yüzden ben bugün burada size bakarak sayenizde gördüğüm manzarayı aktarmak, paylaşmak istiyorum. Buradaki hazirun ülkesini çalışarak seven, milletine inanarak büyüyen bir hazirun. Burada biz bize olduğumuzu görüyorum. Burada büyük ve güçlü bir aile görüyorum. Evet bize siz kimsiniz diye sorulduğunda cevabımız Biz büyük bir aileyiz olur. Herbiri bulunduğu yere hayatını koyarak, yıllarını vererek, taş üstüne taş koyarak, idealler, hedefler peşinde koşarak, çocuk yetiştirir gibi emek ve zahmetle işlerini geliştirerek bunları yaparkende ülkesini büyüterek, bugünlere gelen insanlar görüyorum. Burada bir aile görüyorum Biz büyük bir aileyiz.

Biz dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı Türkiye ile, insanıyla buluşturan sarsılmaz köprüyüz
Biz rehberiz, Biz acenteyiz, Biz otelciyiz, Biz bu cennet vatanın güzelliklerini misafirlere gösteren, anlatan, duyuran, öğreten, hissettiren rehberleriz. Biz otelciyiz. Gelen misafirlerimizin tertemiz, sımsıcak, dop dolu bir tatilinin ev sahipleriyiz.  Biz acentayız. Her türlü riske zorluğa göğüs gerip, dünyanın her köşesinden milyonlarca insanı Türkiye ile, insanıyla buluşturan sarsılmaz köprüyüz. Biz bir aileyiz..Biz bu ülkenin geleceğiyiz. Biz Türkiye’yiz.. Hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Bağlıkaya; “Bu duygularla Genel Kurulumuzun ülkemize sektörümüze ve dünya turizmine hayırlı olmasını en derin duygularımla temenni ediyor, Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Genel Kurula Eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Eski TÜRSAB Başkanı Talha Çamaş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, İBB İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yusuf Batur, TÜROFED BaşkanıOsman Ayık, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Deniz Turizmi Birliği Başkanı Erkan Özatağ, İstanbul Turizm Derneği Başkanı İbrahim Halil Korkmaz, ETİK Başkanı Mehmet İşler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Uysan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, İRO Başkanı Dr. Sedat Bornovalı, DEİK Genel Sekreteri Caner Çolak, GTD Başkanı Gürkan Boztepe, Dernek ve Birlik Genel Sekreterleri katılım sağladılar.

Sektör başkanları ile aile fotoğrafı çekildi
Genel Kurul Başkanlık Divan Seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’nı Deniz Tüfekçi üstlendi. Divan Kurulu için Firuz Bağlıkaya ve Davut Günaydın’ın ortak önerdiği listeyle Divan Başkanlığı Deniz Tüfekçi, Yıldırım Taş, Aylin Özsavaş, Salih Zeki Salihoğlu ve Güllü Alkurt’tan oluştu. Faaliyet Raporu ve Denetim Raporu film olarak delegelerle paylaşıldı.