TUROYD'un 1. Olağanüstü Genel Kurulunda Ersin Özgündoğdu’ya Onursal Başkanlık verildi

1. Olağanüstü Genel Kurulunu Swiss Otel The Bosphorus’da gerçekleştiren Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) seçim sonrasında TUROYD Başkanı Ali Can Aksu  Ersin Özgündoğdu’yu Onursal Başkalığa seçti 

TURİZMİN SESİ


Kürsüye gelerek anılarını aktaran deneyimli turizmci Ersin Özgündoğdu, TUROYD Başkanı Ali Can Aksu'ya teşekkür etti.

İstanbul benim zamanımın İstanbul’u artık değil. Şu anda bulunduğumuz yerler kahvehane ve çayırlıktı. Ben toplantıya davetlere  giderken adres sorar oldum. Buralarda o zamanlar çay bahçeleri vardı şimdi tanınmaz haldeler. Sizler çok şanslısınız Patron kulübünden kurtuldunuz. Ben 27 yaşında Genel Müdür oldum. Antalya çanağında 28 yıl Genel Müdürlük yaptım. Eşimin Mersinli olması sebebiyle sık sık Mersindeki işlerimizi halletmek üzere Mersin’e giderdim. Orada Orhan Saydam’ın otelinde kalırdım. Mersin’in tek Oteliydi. Burada TUROYD üyesi bir Mersinli üyemizle tanıştım kendisinin 5-6 oteli varmış kendisini kutlarım.

KEMER’DE 30 SENE GENEL MÜDÜRLÜK YAPTIM
 Kemer’in ilk Tatil köyünü ben çalıştırdım. Şimdi ben Kemer’e gitsem desem ki bana otelin arazisi içinde  bir kulübe kadar yer verin içine girip gazete satayım desem vallahi vermezler billahi vermezler. Ama kendileri ormanı denizi çevirirler ses çıkartmazlar.

SEZSİZ SEDASIZ BİR KAĞIT İLE İŞTEN ÇIKARDILAR
Otellerden ne Otel Müdürleri kovuldu. İşe alırken peşinden koşarlar işten atarken ise bir kağıt gönderir iş çıkışı yaparlar. Ben otelde çalışırken hep kapımı açık çalıştım. Kimseden gizli saklım yoktu. Bu tarz işlerle de hiç işim olmazdı zaten.  O kapımın dışında çalışan personeller beni dinleyerek Müdür olmuşlar tecrübelerimden faydalanmışlar ne güzel bir şey değil mi ? Ben çalışanlarda hiç  mezhep ayrımı yapmadım. Çalışsın verimli olsun diye baktım.

HİÇBİR PERSONELİMİ ÇIKARMADIM
Körfez savaşını herkes hatırlıyordur bir anda yaprak kıpırdamadı 1992 yılında ben o zaman hiç bir personelimi çıkarmadım. Personel bizim her şeyimiz. Personelsiz bir yere gelemeyiz. 

ANILARIMDA KALANLAR
Sheraton İstanbul’da Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştım. Erbakan Hoca gelir namaz kılacağım der maşrapa ister özel kalemi yanında az önce kıldı der. Gümrük ve Tekel Bakanı Mataracı geldi abi bana kapıdaki çingenelerden iki karton sigara aldırsana derdi. Yani bunları da çok duydum kulağımla daha neler neler…

ŞİMDİ  TUROYD’U EL ÜSTÜNDE TUTMALISINIZ
Bu dernek gün gelecek sorulmadan personel alınıp çıkarılmayacağı bir dernek olacak. İki dudak arasında çalışanlar olmasın. TUROYD'a sahip çıkın, bir akşam yemeğine 700 -1000 TL veriyorsunuz. Ama burada derneğimizi güçlü tutmak için üye aidatlarımızı ödemiyorsunuz. Bu aidatlara lütfen ilgi gösterin. Bu tür dernekler 3 kuruş 5 kuruşla ayakta durmaz. Bu derneğin ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Biz güçlü olmalıyız. 

BU TÜR DERNEKLERİN BAŞINDA OTURANLARIN HEPSİ ARKADAŞLARIM
Mesela TÜROB Başkanı Timur Bayındır, 100 yıldır derneğin başında oturuyor.  Ne oluyor Ne bitiyor orada anlamıyorum. Otelini kapattı. Ben O oteli 70 senedir bilirim felaket içinde bir oteldir. Otel Portföyüne bakarsan Kamyoncu ve Tır şoförlerinden oluşmaktadır. Adam gelir 1-2 kasa bira ister geceyi geçirir. Acayip bir oteldi dedi.

PATRONLARIN HEPSİ ARKADAŞIMDI
Rahmetli Turgut Özal zamanında, bu otel yerlerini A4 kağıdına yazmış vermiş.  Sahilde sen oteli alabilirmisin kardeşim. 100 dönüm 150 dönüm yer sahilde nerede alıyorsunuz. Bunlar yüzük taşı değil daha fazla bir şey. Harcayın 100  yaz  500  ohhh ne güzel. Hepsinin nasıl döndüğünü de hepimiz biliyoruz. Ben bunları yüzlerine de söyledim.  Hepsinin otellerinin temelinde devlet var. Otel yerlerinin arazileri devlete ait. Bizler ne yapacağız dört elle sarılıp TUROYD’a sahip çıkıp, koruyup ve kollayacağız dedi.