TÜROFED’DEN KAMUOYUNA DUYURU

Antalya Kemer'de gerçekleşen ve 3 Alman misafirimizin ölümü ile sonuçlanan olaydan dolayı Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) olarak son derece üzgünüz

TURİZMİN SESİ
Olayla alakalı suçluların derhal yakalanıp her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.Tüm alkollü içecek dağıtan, distribütörler, tedarikçiler, şişeyle satan market, bakkal, büfe vb. gibi kurumlar alkollü içecekleri bardakla servis eden otel, lokanta, gece kulübü gibi mekanlar sıklıkla denetlenmelidir.

Biz oteller olarak bir şekilde şaibe altında kalmamak için her zaman her türlü denetime açık olduğumuzu ve Türkiye Otelciler Federasyonu olarak bölge derneklerimiz kanalı ile bağlı bulunduğumuz Valilik, Kaymakamlık ve Tarım Müdürlüklerine üyelerimizin sezon öncesi denetlenmesi için yazılı başvuruda bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Hepimiz denetimleri arttırırken, bataklığı da kurutacak tedbirler de almak zorundayız.

Merdivenaltı, kaçak, insan sağlığını tehdit eden maddeler içeren alkollü içecek imalathanelerinin kapatılması için derhal güvenlik birimlerinin harekete geçmesini bekliyoruz.

Bu elim olay vesilesi ile bir kere daha hatırlatmalıyız ki bu kadar kaçak üretiminin ve kaçak içki girişinin ana sebebi alkollü içeceklerdeki yüksek ÖTV oranlarıdır. ÖTV vergisindeki indirim, kaçakçılığın ve merdivenaltı imalatın önüne geçecektir.

Evet, kullanıcıları denetleyelim ama öncelikle kaçak üretim yapanları ortadan kaldıralım.

Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir.

Saygılarımızla

Ahmet Barut
TÜROFED Başkanı