TUROB ÜYELERİNE İSPANYOLCA ÖĞRENECEK

Ülkemizi ziyaret eden Güney Amerikalı turist sayısındaki artışı dikkate alan TUROB, üye tesisleri çalışanlarına İspanyolca öğretmek üzere, konunun lideri Cervantes Enstitüsü ile işbirliği başlattı

TURİZMİN SESİ
HABER MERKEZİ-Son yıllarda Turob'un Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Şili ve Venezüella gibi Güney Amerika ülkelerinde yaptığı yoğun tanıtım çalışmaları ve Türk Hava Yolları'nın Brezilya'ya sefer başlatması sonucu Türkiye'yi ziyaret eden Güney Amerikalı turist sayısında yüzde 35 artış oldu. Yapılan araştırmalar, Güney Amerikalı turistlerin genellikle ana dilleri olan İspanyolca'dan başka bir yabancı dili konuşmadıklarını ortaya koyuyor.

Çeşitli eğitim programları düzenleyerek sektör çalışanlarının gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan TUROB böylece turizm alanında çalışanların yetkinliklerinin ve becerilerinin artmasına öncülük ediyor.
Ülkemizi ziyaret eden İspanyolca konuşan turist sayısındaki artışı dikkate alan TUROB, üye tesislerinde çalışan personele yönelik “İspanyolca Eğitim” programı hayata geçirdi. Geçtiğimiz günlerde bu konudaki en önemli lisan merkezi olan İstanbul Cervantes Enstitüsü (Cervantes Instituto) ile çok özel imkânlarla işbirliği yapan TUROB böylece hem de sektörün hem de sektör çalışanlarının gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak. Sadece TUROB Üyesi tesislerde çalışan personele açık olan kurslarda süreli başvuru önceliği esas alınacak olup, ilgilenen çalışanlar/işletmeler, başvuru ve detaylar konusunda TUROB Merkez ofisi ile irtibata geçebilir.