Türkler’in mutfaktaki başarısı, İtalyanları korkuttu

Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Avrupa'nın ikinci büyük fuarı CNR Hostech by Tusid tamamlandı

TURİZMİN SESİ

TİM Başkanvekili ve İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Çok başarılı bir fuar oldu. Yurt dışından bireysel alıcıların dışında 750 kişilik alım heyeti fuara geldi. Endüstriyel mutfakta İtalya’nın rakibiyiz” diye konuştu.CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel, “Geçtiğimiz Hostech by Tusid Fuarı’ndaki başarımızı katlayarak büyütüyoruz. Fuarımızın ziyaretçi giriş sayısında    yüzde 30 artış yakaladık” dedi.Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Avrupa'nın ikinci büyük fuarı olan CNR Hostech by Tusid sona erdi.

CNR EXPO Yeşilköy’de 12-16 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen fuara ilgi büyük oldu. Fuar ve sektörle ilgili bilgi veren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, CNR Hostech by Tusid Fuarı’na yurt dışından önemli bir katılım olduğunu bildirdi. Öztiryaki, fuarı 750 kişilik alım heyetinin ziyaret ettiğini özellikle İtalyanlar’ın, fuarda sergilenen ürünlere övgülerinin büyük olduğunu söyledi. Tahsin Öztiryaki İtalyan alıcıların, Türkler’i endüstriyel mutfak sektöründe kendilerine en yakın rakip olarak gördüklerini ifade etti.

48 bin kişi fuarı gezdi
CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO’su Cem Şenel de fuarın geçtiğimiz yıla göre; ziyaretçi sayısında genel olarak yüzde 30 artış görüldüğünü kaydetti. Yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 25 artış gözlemlediklerini belirten Şenel, 4 bin 375'i yabancı olmak üzere toplam 48 bin 365 kişinin fuarı gezdiğini söyledi. Cem Şenel, “60 bin metrekare alanda 500’ün üzerinde markanın katılımıyla düzenlediğimiz fuarımıza Danimarka, Azerbaycan, Belçika, Arabistan, Tunus, İngiltere, İtalya, İspanya gibi çok sayıda ülkeden alıcılar fuarda önemli iş bağlantılarında bulundu” diye konuştu.