TÜRKİYE TURİZMİNE İVME KAZANDIRACAK

Türk-İtalyan oyuncuların rolleri paylaştığı filminde devesa sanatcı Claudia Cardinale, oyunculuğunun estetiğini sergileyerek cevabını verdi

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR
Yaklaşık dört yıl önce İKSV' nin sinema yıldızına vereceği onur ödül üzerine, Türkiye'ye gelen Claudia Cardinale'e basın toplantısı esnasında -Türk sinemasını inceleme fırsatlarının olup olmadığını ve hangi oyuncularla oynamak istediğini-sormuştum. Bir nevi sorgulama ve adeta itici bir güç gibi teşvik edercesine olmalıydı ki; Yurt dışında yaşayan çok yetenekli sinema dünyasında gurur duyduğumuz yönetmenlerimizden yine biri olan Ali İlhan'ın, Türk-İtalyan oyuncuların rolleri paylaştığı filminde devesa sanatcı Claudia Cardinale, oyunculuğunun estetiğini sergileyerek cevabını verdi.

Bir dönemler Fransa'nın BB si ( Birgitte Bardot ) İtalya'nın CC si ( Claudia Cardinale ) ve yine İtalya'dan el alan LL si ( Lavinia Longhi ). Yönetmen ve senaryo yazarı Ali İlhan'ın hazırlığı yıllar süren emek sonunda ”Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak - Diventare italiano con la signora Enrica” isimli filmde Claudia Cardinale , Lavinia Longhi rol aldılar.

Türk-İtalyan oyuncular Claudia Cardinale (Sinyora Enrica), İsmail Hacıoğlu (Ekin), Lavinia Longhi (Valentina), Teoman Kumbaracıbaşı (Giovanni), Nilay Cennetkuşu (Maria), Fahriye Evcen (Sinyora Enrica'nın Gençliği), Bedia Ener (Meraklı Komşu), Galip Erdal (Postacı), Murat Karasu (Ekin'in Babası).Konuk Oyuncu: Acun Ilıcalı, Claudia Cardinale'ye 47. Antalya Film Festivali'nde kadın oyuncu ödülünü kazandıran “Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak - Diventare italiano con la signora Enrica” filmin, Ares Media, yapım şirketi, Can Arca, Elvan Albayrak Arca,yapımcı, Ali İlhan: Ali İlhan Senaryo ve yönetmenliğini Soykut Turan görüntü yönetmeniliğigörevi üstlendiler. Müzik, Orhan Şallıel tarafından hazırlandı.