TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNAL YARIŞLARI

Sevil Sabancı SIEC Comet ile Türkiye Şampiyonası Grand Prix'sini ikinci sırada tamamladı. Aynı zamanda 2010 Ustalar Türkiye ikincisi oldu

TURİZMİN SESİ


Burak Azak genç yetişkinlerde Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, Sevil Sabancı Ustalar Türkiye Şampiyonası finalindeki kusursuz performansıyla Türkiye'de düzenlenen en yüksek Grand Prix yarışmasını ikinci, ustalar Türkiye Şampiyonasını toplamda ikinci sırada tamamladı. Burak Azak genç yetişkinlerde SIEC Dusty Star ve SIEC Janico isimli atları ile 2010 Türkiye Şampiyonası finalinde iki atıyla hem günde hem de toplamda şampiyonluğa ulaşırken, usta kategori binicilerde Sevil Sabancı SIEC Comet ile Türkiye Şampiyonası Grand Prix'sini ikinci sırada tamamladı. Aynı zamanda 2010 Ustalar Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye Şampiyonası Final yarışmaları 15-17 Ekim tarihlerinde Bursa Atlıspor Kulübü'nde düzenlendi. Tarihinde ustalar kategorisinde Türkiye'de koşulan en yüksek Grand Prix olma özelliğini taşıyan final, ilki 1.45m ve ikincisi 1.50 olmak üzere toplam iki tur üzerinden koşuldu. Grand Prix'ye aralarında Sencer Can, Hulki Karagülle, Sevil Sabancı, Sencer Horasan ve Serra Sengel'in de bulunduğu Türkiye'nin en iyi 11 usta binicisi toplam 17 atla katıldı. Şampiyonaya SIEC Takımı kurucusu ve takım binicisi Sevil Sabancı SIEC Corat ve SIEC Comet isimli atları ile katıldı. Sabancı, olağanüstü performansıyla, Pist Şefi Frederic Cottier tarafından 1.45m-1.50 yüksekliğinde iki parkurdan da hatasız çıkmayı başaran iki biniciden biri oldu. Türkiye Grand Prix'sini toplamda hatasız bitiren Sevil Sabancı hem günü ikinci sırada tamamladı hem de toplamda 2010 Türkiye Ustalar Şampiyonası İkincisi oldu.

2010 Türkiye Şampiyonu bu sene Atatürk Kupası'nı da kazanan ve İASK adına Saran isimli atı ile yarışan Hüsnü Dinç oldu. Sencer Can ise Cleveland isimli atı ile Türkiye Şampiyonası'nı üçüncü sırada bitirdi.
16 Kasım Cumartesi günü koşulan Genç Yetişkinler Türkiye Şampiyonası Finali'nde SIEC Takımının genç ve yetenekli binicisi Burak Azak SIEC Dusty Star ile 2010 Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken SIEC Janico ile finali ikinci sırada tamamladı.

SIEC Dusty Star ile Türkiye Şampiyonu olan Azak şampiyonayı iki atıyla da hatasız tamamlayan tek binici oldu. Şampiyonada ikincilik Rusty isimli atı ile yarışan Derin Demirsoy'un olurken üçüncülüğü Chloe ile yarışan Atahan Deliormanlı elde etti. Grand Prix'de ise Burak Azak SIEC Dusty Star ile birinci SIEC Janico ile ikinci sırada yer alarak şampiyonanın en yüksek puanını elde etmiş oldu. SIEC Danışman ve SIEC Takımı baş eğitmeni Gerry Mullins ve SIEC Eğitmeni Cedric Triolet önderliğinde, 2010 Engel atlama sezonunun sonuna gelinirken, Dünya Binicilik Oyunları (WEG) ve Türkiye Şampiyonası Grand Prix yarışmaları başta olmak üzere SIEC Takımı binicileri Sevil Sabancı, Çağrı Başel, Gerry Flynn, Burak Azak ve Oktay Sezek, Ekim ayında muhteşem iki finale imza attı.